На Закарпатті вшанували пам'ять загиблих героїв-міліціонерів

На Закарпатті вшанували пам'ять загиблих героїв-міліціонерів

22.08.13 13:17 0 928
Робота правоохоронця пов′язана зі щоденним ризиком для життя та здоров′я. Лише за роки Незалежності України при виконанні своїх службових обов′язків загинуло 1016 міліціонерів, ще 7536 отримали поранення. На Закарпатті загинуло 18 правоохоронців.

22 серпня, у День пам′яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов′язків, в УМВС та усіх міськрайорганах міліції краю відбулися урочистості.

Зранку у Покровській церкві в Ужгороді отець Микола Кабацій провів Службу Божу за упокій загиблих героїв, згадавши поіменно кожного.

Відтак до пам’ятника загиблим героям-міліціонерам на Православній набережній в Ужгороді прибуло керівництво області, міста, правоохоронних органів. Траурний мітинг-реквієм відкрив начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба.

- в Україні відзначають день пам′яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов′язків. У кожному міськрайвідділі в цей день запалили свічки пам′яті за загиблими героями. Ми вічно пам′ятатимемо подвиг 18-ти наших колег, які не повернулися зі служби живими додому: Івана Міщука, Григорія Шутка, Володимира Іщенка, Василя Басараба, Юрія Русина, Івана Синька, Петра Руснака, Миколу Баб’яка, Василя Балегу, Василя Меденція, Юрія Мазара, Михайла Кедика, Василя Каптура, Олексія Подреза, Івана Мишка, Степана Прокопця, Андрія Басараба, Йосипа Грошика. Ваш ратний подвиг житиме в наших серцях,- наголосив генерал Варцаба.

Першими вінок до монумента загиблим міліціонерам поклали голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида та міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов. Вінок від УМВС поклали начальник обласного управління міліції генерал-майор Василь Варцаба та його заступник полковник міліції Василь Буковчаник. Квіти також поклали керівники правоохоронних органів краю та міськрайорганів міліції.

Після цього в УМВС відбулися урочисті збори, на які було запрошено родини загиблих героїв.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року фахівці ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ