Міняємо систему оподаткування зі спрощеної на загальну

Міняємо систему оподаткування зі спрощеної на загальну

23.08.13 09:07 0 956
Суб’єкти господарської діяльності-платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України.
Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкти господарської діяльності не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подають до органів Міндоходів відповідні заяви. Тому представники бізнесу, які планують з ІV кварталу поточного року перейти зі спрощеної системи оподаткування на загальну, повинні не пізніше 20 вересня 2013 року подати цю заяву до територіального органу Міндоходів.
Якщо у таких суб’єктів господарювання відсутні непогашені податкові зобов’язання чи податковий борг з єдиного податку та/або інших податків і зборів, вони можуть відмовитись від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим за податковим (звітним) кварталом, у якому надано відповідну заяву.
Тобто суб’єкти господарювання, які нададуть у ІІІ кварталі заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, можуть відмовитись від спрощеної системи оподаткування з 1 жовтня 2013 року.
Нагадаємо, що фізична особа-підприємець може змінити систему оподаткування лише один раз протягом календарного року. Тобто, суб’єкт підприємництва, який відмовиться від спрощеної системи оподаткування у 2013 році, не зможе до кінця цього ж року знову стати платником єдиного податку.
Відмова від спрощеної системи оподаткування здійснюється в порядку, визначеному підпунктами 298.2.1 – 298.2.3 статті 298 Податкового кодексу.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ