У Волинській області у с.Зачернеччя Любомльського району відкрили новий ФАП

У Волинській області у с.Зачернеччя Любомльського району відкрили новий ФАП

23.08.13 09:57 0 1046
На Волині триває активне оновлення сільських фельдшерсько-акушерських пунктів та створюють умови для повноцінної роботи медиків у них. Цей напрямок роботи – на постійному контролі голови облдержадміністрації Бориса Клімчука. От і він побував у ФАПі у с.Зачернеччя Любомльського району, який відкрив свої двері для пацієнтів після капітальної реконструкції. Відтепер фельдшер прийматиме селян у комфортних умовах.

ФАП обслуговує 750 жителів сіл, які входять до Зачернецької сільської ради. Кошторис реконструкції сягає 186 тис. грн., які вдалося віднайти завдяки проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». На умовах співфінансування, кошти надала громада села, спонсори, обласний та районних бюджет та фонди Європейського союзу, з якими працює вищеназваний проект.

ФАП облаштований сучаним санвузлом, необхідним медичним обладнанням. Окрім того, у його приміщенні також є житлова кімната для медика.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, оглянувши фельдшерсько-акушерський пункт, підкреслив: «Ми, впроваджучи президентські ініціативи, залучаємо усі можливі ресурси, аби лікарі первинки працювали у хороших умовах, мали сучасне обладнання, надавали людям необхідні медичні послуги якісно, кваліфіковано».

«Гроші Світового банку, які нещодавно виграла Волинь на розвиток медицини, особливо її первинної ланки, допоможуть забезпечити сімейні амбулаторії та ФАПи сучасним обладнанням та транспортом, а значить якість медичних послуг суттєво покращиться, що позитивно відобразиться на здоров’ї наших краян», - наголосив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації також пообіцяв посприяти у придбанні портативного кардіографа, а окрім цього найближчим часом молодому лікарю Зачернеччя нададуть матеріальну допомогу від фонду «Рідна Волинь» на придбання необхідних меблів у житлову кімнату.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ