Волинські школи готові до нового навчального року й роботи за новими стандартами початкової, базової та повної загально-середньої освіти

Волинські школи готові до нового навчального року й роботи за новими стандартами початкової, базової та повної загально-середньої освіти

23.08.13 08:45 0 892
Волинські загальноосвітні навчальні заклади готові до нового навчального року й роботи за новими стандартами початкової, базової та повної загально-середньої освіти. Про це повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич на розширеному засіданні колегії управління.

Зокрема, Олександр Хомич поінформував про стан справ у дошкільній галузі, про нововведення у початковій та середній ланках шкільної освіти, про досягнення волинських педагогів та їх учнів у минулому навчальному році. Також він окреслив низку питань щодо розвитку позашкілля. Не оминув увагою і залучення дітей з особливими потребами до інклюзивного навчання.

Загалом ситуація у галузі цілком позитивна, а якість волинської шкільної освіти – висока, про що свідчать як призові місця учнів на Всеукраїнських та світових профільних предметних олімпіадах, так і те, що значна кількість випускників вже є студентами низки престижних ВУЗів держави.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук перш за все подякував освітянам за їх працю: «Ваша робота - чи не найскладніша, це відповідальність щодня і щогодини»».

Голова облдержадміністрації зупинився на окремих аспектах, над якими, на його думку, варто буде працювати у найближчому майбутньому.

Зокрема, Борис Клімчук наголосив на посиленій увазі до дітей з особливими потребами, особливо до тих, хто внаслідок проблем зі здоров’ям часто є відрізаним від соціуму. «Питання залучення таких дітей до загального шкільного процесу стоїть доволі гостро і ми, впроваджуючи ініціативи Президента України, постійно шукаємо шляхи їх вирішення. Чому б не ввести посаду педагога при центрах фізичної та соціальної реабілітації, які нині створюються в області? Там діти на денному перебуванні, тому з ними могли б повноцінно працювати вчителі», - запропонував голова облдержадміністрації.

Також Борис Клімчук підкреслив і важливість отримання дітьми навиків володіння сучасними комп’ютерними технологіями, а в перспективі й створення в області спеціалізованих класів та й окремих начальних закладів для майбутніх ІТ-спеціалістів.

Голова облдержадміністрації позитивно відгукнувся і про впровадження енергозберігаючих технологій у закладах освіти: «Є хороші результати, економляться значні суми. Волинь – у колі лідерів тут. І я вже підписав доручення, щоб при плануванні бюджетів на наступний рік, передбачили, щоб заощаджені гроші поверталися саме тим, хто їх зекономив. Це важливо. Це стимулюватиме і далі, виконуючи президентські доручення, впроваджувати альтернативні технології в опаленні й економити дорогий газ і бюджетні кошти», - акцентував Борис Клімчук.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ