Прокурор області Андрій Парака:

Прокурор області Андрій Парака: "Волиняни повинні відчувати захищеність від злочинних посягань на життя, здоров'я і майно!"

23.08.13 08:14 0 978
У прокуратурі області під головуванням прокурора Волині Андрія Параки та начальника УМВС України в області Олександра Терещука відбулося спільне розширене засідання колегій прокуратури області та УМВС України у Волинській області.

На засіданні обговорено стан упередження, розкриття та розслідування волинськими правоохоронцями злочинів, вчинених проти життя та здоров'я громадян, насамперед умисних убивств.

Участь у засіданні взяли члени колегій прокуратури Волині та УМВС України в області, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, керівництво штабу та Управління карного розшуку, начальники територіальних відділів та слідчих підрозділів УМВС України у Волинській області.

Розпочинаючи засідання, прокурор Волині Андрій Парака наголосив, що збільшення в області, особливо в окремих її регіонах, кількості зареєстрованих злочинів проти життя та здоров’я особи, насамперед умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, а також злочинів проти власності, у тому числі скоєних із застосуванням насильства, спонукають правоохоронні органи області до вжиття термінових додаткових заходів.

Попри все, що було зроблено апаратами прокуратури та УМВС в області задля підвищення ефективності діяльності прокуратури та органів внутрішніх справ, ще не завжди вдається налагодити належну взаємодію прокурорів, слідчих, оперативних підрозділів, міліції громадської безпеки щодо профілактики насильницьких злочинів та ефективного застосування нового законодавства при їх розслідуванні й розкритті.

Відтак, на Волині цьогоріч вчинено 15 умисних вбивств. Дві третини з них скоєно у стані сп’яніння, половина - раніше судимими особами.

Кожне четверте таємне викрадення чужого майна вчинене у стані сп’яніння, кожне третє – раніше судимими особами.

Залишаються нерозкритими майже третина грабежів. Найбільша їх кількість у містах Луцьку, Нововолинську та Ковельському районі.

Лише в третині із зареєстрованих цього року крадіжок органами внутрішніх справ встановлено осіб, що їх вчинили.

Начальник УМВС України в області Олександр Терещук зауважив, що у роботі слідчих та оперативних підрозділів міліції наявні проблеми і їх необхідно вирішувати. Недостатня фахова підготовка окремих оперативних працівників, наявність кадрових проблем в територіальних органах внутрішніх справ не сприяє належному виконанню завдань оперативно-розшукової діяльності та кримінального провадження. Але усім, хто працює неналежно, буде дано принципову оцінку.

На засіданні колегії прийнято рішення про притягнення ряду керівних працівників правоохоронних органів до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання службових обов'язків.

Підсумовуючи засідання, прокурор області Андрій Парака наголосив, що життя і здоров'я людини – це найбільша цінність. Волиняни повинні відчувати захищеність від посягань на життя, здоров'я та майно. Тому прокуратурою Волині та Управлінням МВС України в області буде докладено максимум зусиль та вжито додаткових заходів для забезпечення ефективної профілактики насильницьких злочинів проти життя, здоров’я та власності, їх розкриття, якісного досудового розслідування кримінальних проваджень та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Правоохоронці Прикарпаття ...

КОМЕНТАРІ