В Закарпатській області мукачівські оперативники затримали трьох братів, які тривалий час обкрадали колишній колгосп

В Закарпатській області мукачівські оперативники затримали трьох братів, які тривалий час обкрадали колишній колгосп

23.08.13 10:01 0 912
Із заявою до Мукачівського міського відділу міліції звернувся директор товариства з обмеженою відповідальністю, який заявив, що з виноградників, які належать очолюваному ним підприємству, невідомі викрали 560 металевих шпалер.

Оперативники сектору карного розшуку відпрацьовували різноманітні версії. Шукали серед осіб, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Шукали серед наркозалежних та осіб, які за пляшку горілки готові були викрасти будь-що. Тобто шукали злодюг серед тих, кому вкрай необхідні були гроші.

І от нарешті, як розповідає оперуповноважений карного розшуку Іван Кохан, вони вийшли на цілу сім`ю, яка займалась крадіжками. Мати п`ятьох дітей вже тривалий час працювала бригадиром - раніше у колгоспі, а зараз на згаданому підприємстві. Її співмешканець охороняв землі цього ж товариства. Коли ж у їхніх дітей визрів план викрасти першу партію шпалер, батьки не перечили, а навпаки -- покривали злодіяння синів.

Відтак, троє братів віком 17, 21 та 23 роки вночі повитягували шпалери з виноградників і знесли їх до покинутого складського приміщення, доки не знайдуть покупців. За кілька днів першу партію краденого підприємливі брати «скинули» чоловіку з сусіднього села.

Отримані гроші були настільки «легкими», що сумнівів щодо продовження подальших крадіжок не виникло ні в кого з сімейства. Вони разом підшуковували покупців і потроху збули аж 560 виноградних металевих шпалер, за які отримували по 10 грн. за штуку...

Тепер усі три брати, які ще не притягувались до відповідальності, відповідатимуть перед законом за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Всі вони зізналися у скоєному.

За іншими фактами крадіжок з території та земель підприємства, про які повідомив директор товариства, мукачівськими оперативниками проводяться перевірки щодо причетності вказаних осіб до аналогічних злодіянь.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Прокуратура Волинської ...

КОМЕНТАРІ