Пам'ять дев'ятнадцятьох загиблих на Львівщині працівників міліції вшанували у спільній молитві

Пам'ять дев'ятнадцятьох загиблих на Львівщині працівників міліції вшанували у спільній молитві

23.08.13 10:30 0 1261
За роки незалежності України у Львівській області під час виконання своїх службових обов’язків загинули 19 працівників органів внутрішніх справ. Працівники міліції не пошкодували власні життя, захищаючи спокій та добробут своїх співвітчизників.

Щороку 22 серпня в Україні відзначають День пам’яті за загиблими працівниками органів внутрішніх справ України. Загалом у нашій державі за роки незалежності загинуло 1 016 працівників міліції, лише за 2013 рік в Україні свої життя при виконанні службових обов’язків віддали сім охоронців правопорядку.

До Всеукраїнської акції вшанування пам’яті загиблих працівників міліції долучилися й у нашому регіоні. Так, у Львові 22 серпня 2013 року керівництво Головного управління міліції вшанувало пам'ять дев’ятнадцяти своїх колег, подвиг яких став зразком мужності та відваги на шляху боротьби зі злочинністю.

Керівництво правоохоронного відомства на Львівщині, а також рідні та близькі загиблих працівників міліції згадали у спільній молитві тих, хто, виконуючи службові обов’язки, віддав свої життя. Після покладання квітів до пам’ятника загиблим працівникам органів внутрішніх справ, учасники заходу взяли участь у поминальній панахиді, яка відбулася у церкві Воздвиження Чесного Хреста.

Скорбота за загиблими об’єднала сім’ї працівників міліції. Вони щороку зустрічаються, розповідають одне одному про пережите, разом сумують… Зокрема, пані Лілія Вікторова, яка втратила свою дорогу людину, годувальника сім’ї – працівника Державної автомобільної інспекції Вікторова Володимира Миколайовича, розповіла, що її чоловік загинув у 1994 році, виконуючи свої службові обов’язки.

«На той час моєму чоловікові Володимиру було 36 років. Дуже важко було пережити цю трагедію матері Володимира, мені і нашому синові. Біль у серці відчуваємо і досі. як і у всі попередні роки, ми прийшли сюди, щоби спільно вшанувати пам'ять не лише мого чоловіка, а всіх працівників, які загинули за різних обставин, виконуючи покладені на них державою завдання. Знаю, що разом зі мною тужать за своїми рідними й інші родини. Тому, користуючись нагодою, хочу побажати всім працівникам органів внутрішніх справ, щоби їх завжди охороняв Господь Бог!», - зазначила вдова загиблого міліціонера.

Чимало дітей загиблих охоронців правопорядку, відчуваючи гордість за відважний подвиг своїх батьків, також пішли на стежку служіння народові, захищаючи громадян від злочинних посягань. Серед тих, хто вирішив своє життя присвятити роботі у міліції є син загиблого працівника міліції – Іван Писарчук.

Молодий правоохоронець розповідає, що трагічна подія з його батьком сталася тоді, коли йому було всього 11 місяців. «І, хоча батька я не пам’ятаю, та все ж відчув неабияке покликання продовжити його справу – боротися зі злочинцями, працюючи охоронцем правопорядку», - зауважив Іван Писарчук.

За словами начальника Управління кадрового забезпечення Головного управління МВС України у Львівській області підполковника міліції Зарічного Олега Андрійовича, у правоохоронному відомстві щоразу проводять профілактично-орієнтаційну роботу, закликаючи молодих людей вступати у навчальні заклади системи МВС для подальшої роботи в органах внутрішніх справ. «І на заходах є діти загиблих працівників міліції, які визначилися зі своїм фахом та працюють у міліції», - сказав Олег Зарічний, а також додав, що схожі зустрічі керівництво Головного управління МВС України проводить не лише раз на рік, а систематично впродовж року.

«Ми постійно цікавимося долею сімей наших працівників, які загинули при виконанні службових завдань, спілкуємося з ними, вивчаємо їхні проблеми і допомагаємо їм. Також ми завжди просимо у Бога, щоби кількість загиблих не змінювалася, щоби наші співробітники поверталися живими-здоровими до своїх сімей, продовжували працювати, захищаючи безпеку наших громадян», - сказав начальник Управління кадрового забезпечення міліції Львівської області.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ