Сергій Рижук під час урочистостей з нагоди Дня незалежності: Незалежність – гармонія прав та обов’язків перед своїми батьками, минулим, Батьківщиною. Вона – основа людської і національної гідності

Сергій Рижук під час урочистостей з нагоди Дня незалежності: Незалежність – гармонія прав та обов’язків перед своїми батьками, минулим, Батьківщиною. Вона – основа людської і національної гідності

23.08.13 09:53 0 824
22 серпня в приміщенні Житомирського обласного академічного музично-драматичному театру ім. І. Кочерги відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 22-ї річниці незалежності України.

В святкових заходах взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступники голови облдержадміністрації, обласної та міської рад, делегації з районів та міст області, ветерани, військовослужбовці, учнівська та студентська молодь, громадськість.

«Для будь-якого народу Незалежність – неоціненний скарб, найвище досягнення, найвагоміше надбання, набуте різними поколіннями своєю ціною – життям, непосильною працею, молитвами, інтелектом, - сказав, звертаючись до учасників святкового дійства Сергій Рижук. - Народжена в любові до істини та добра, вона непримиренна до насильства і зла й потребує повсякденної рівноваги прав і обов’язків, адже лише права – це свавілля, а лише обов’язки – це неволя. Незалежність – гармонія прав та обов’язків перед своїми батьками, минулим, Батьківщиною. Вона – основа людської і національної гідності.

Літопис українського народу - це шлях нації, яка впродовж століть утверджувала себе в часі і просторі, долаючи історичні терни. Ми зберегли мову, культуру, традиції. Ні революційні стихії, ні масові репресії, голодомори - ніщо не зламало волю українства, його бажання мати свою державу.

Дорогі земляки! Ви – головний скарб області, всупереч усім труднощам, примножуєте честь регіону, дбаєте про могутність держави. Звертаюся до всіх вас – працівників сільського господарства, робітників і службовців, представників інтелігенції, ветеранів війни і праці, учнів, людей різних політичних і релігійних поглядів із закликом: бути єдиними у прагненнях і справах задля розбудови незалежної України. Адже від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі. Переконаний, ми зможемо подолати всі труднощі. У нас досить таланту, сили і натхнення здійснити все задумане».

Очільник області наголосив, що на рівні державних та місцевих органів влади робиться все можливе, аби українці мали гідне життя, а Україна посіла гідне місце у світі. Не стоїть осторонь цих процесів і наша область. Результати спільної праці наших людей в останні роки є вже відчутними, про що свідчать основні показники та тенденції соціально-економічного розвитку області.

Під час урочистих заходів керівники області вручили почесні нагороди з нагоди свята Дня незалежності.

Для учасників урочистого дійства відбувся святковий концерт.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ