В Житомирській області розпочався Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»

В Житомирській області розпочався Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»

23.08.13 10:24 0 878
1 вересня – свято, яке з хвилюванням очікують діти, їх батьки, дідусі та бабусі та загалом всі дорослі. Люди старші від шкільного віку, споглядаючи на святково одягених школярів, які поспішають 1 вересня до школи з букетами квітів, розчулено згадують свої шкільні роки, а діти радіють після закінчення тривалих літніх канікул зустрічі з друзями, улюбленими учителями, очікують нових захоплюючих подорожей до Країни Знань.

Та буває, на жаль, в нашому житті так, що 1 вересня – Свято Знань, не приносить дітям очікуваної радості, тому що батьки, які опинились у складних життєвих обставинах, не змогли підготувати своїх дітей до нового навчального року, і 1 вересня діти залишились вдома. І чи розпочнеться для таких дітей навчальний рік взагалі?

Міністерство соціальної політики України на реалізацію соціальних ініціатив Президента України напередодні нового навчального року доручило центрам соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службами у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів організувати та провести обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, та вжити заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону. Станом на 01.08.2013 на обліку центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області знаходиться 5418 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в них виховуються 11685 дітей. Під соціальним супроводом міських, районних центрів соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді області перебуває 4070 сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, в них виховується 9176 дітей.

У випадку виявлення дітей, які з 2 вересня 2013 року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах 1-11 рівня акредитації працівники служб у справах дітей, фахівці із соціальної роботи спільно з представниками навчальних закладів вживатимуть невідкладних заходів щодо повернення або влаштування виявлених дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту дітей та усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Винниках до Дня ...
Наступна новина: Пам'ять ...

КОМЕНТАРІ