Вони поклали своє життя на вівтар служіння закону і правопорядку

Вони поклали своє життя на вівтар служіння закону і правопорядку

23.08.13 13:29 0 992
Пам'ять про міліціонерів, які не вагаючись пожертвували власним життям, щоб захистити від небезпеки інших, нетлінна. Сучасне покоління правоохоронців свято шанує своїх колег, товаришів, які загинули під час виконання службових обов’язків.

22 серпня - Всеукраїнський День пам'яті працівників органів внутрішніх справ, котрі пожертвували собою, заради нашого спокою. І ціна такого героїчного вчинку – життя. Цей сумний слід залишився у серцях скорботних на все подальше життя.

Сім'ї загиблих працівників, члени колегії Головного управління МВС України в місті Києві, начальники органів та командири підрозділів, представники духовенства, ветерани та члени профспілкової організації вшанували пам'ять міліціонерів, загиблих при виконанні службового обов'язку.

Заходи поминальною панахидою в храмі великомученика Георгія Переможця розпочав отець Богдан. Там під час молебну всі присутні запалили свічки і низько у печалі схилили голови, поминаючи міліціонерів-героїв.

Ці молитви та проникливі слова дійсно допомагають людям пережити горе, не впасти у відчай, повірити в справедливість.

В приміщені столичного Главку з нагоди Дня пам'яті виступив начальник київської міліції генерал-лейтенант міліції Валерій Коряк. Під час своєї промови він перш за все зазначив: «Загибель працівників під час служби – це наше спільне горе, наш біль! Такою вже є особливість нашої професії, що кожної миті здавалось би буденної служби можуть настати екстремальні обставини, у тому числі і з ризиком для життя».

За роки незалежності при виконанні службових обов'язків в Україні загинуло 307 працівників органів внутрішніх справ, 38 з яких у місті Києві. 44 сім'ї загиблих правоохоронців мають відповідний статус і знаходяться під патронатом Головного управління.

«Не має слів, якими можна заспокоїти матерів, дружин та дітей, які втратили своїх рідних та близьких. Ми схиляємо голови перед вічною пам'яттю наших загиблих колег, які до кінця виконали свій службовий обов'язок. Вони завжди будуть жити в наших серцях, у пам'яті майбутніх поколінь» - наголосив очільник столичної міліції.

Від імені Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, колегії Головного управління, всього особового складу київської міліції Валерій Коряк висловив глибокі співчуття всім рідним та близьким загиблих правоохоронців.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх працівників міліції, які загинули при виконанні службових обов'язків. Рідні та близькі загиблих цього дня отримали від керівництва Головного управління підтримку, увагу і матеріальну допомогу.

Нехай всі правоохоронці повертаються додому живими та неушкодженими. Вічна пам'ять і слава вам, лицарі без остраху і докору!

ВЗГ ГУМВС України в місті Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ