Представники МВС взяли участь у відкритті міжнародної дитячої виставки

Представники МВС взяли участь у відкритті міжнародної дитячої виставки

23.08.13 14:13 0 961
Організатори та партнери II Міжнародного литовсько-українського конкурсу малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті» вирішили зібрати найкращі роботи та організувати їх виставку, яка і відкрилась у Посольстві Литовської Республіки в Україні.

На фінал конкурсу надійшло близько 3 тисяч робіт з усіх регіонів України та Литовської Республіки. Він проводився з метою налагодження партнерських відносин між Україною та Литовською Республікою в освітній галузі, міжнародного культурного обміну, утвердження та пропаганди здорового способу життя, запобігання негативним проявам серед дітей і молоді в 3 номінаціях: «Дружба наших країни», «Я і моє здоров’я», «Я і моя безпека» у двох вікових групах: 10-14 років і 15-20 років.

Начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко зазначив, що подібні конкурси дуже важливі, адже діти зображують своє уявлення про справжню дружбу, розуміння здорового способу життя, що «добре», а що «погано». За словами Олексія Лазаренка про всі ці речі дитям потрібно розказувати до того, як вони зробили щось погане.

- Діти з дитинства повинні знати, що таке злочин і, що за кожен протиправний проступок буде покарання. Такі речі діти краще засвоюють на прикладах казок, вистав, уроків на правову тематику та за допомогою саме таких конкурсів, - зазначив Олексій Лазаренко.

Він подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Литовської Республіки в Україні Пятрасу Вайтєкунасу за цей важливий і пізнавальний конкурс, а також висловив сподівання, що традиції партнерства продовжуватимуться.

У свою чергу Посол висловив слова вдячності конкурсантам, батькам, співорганізаторам, меценатам і партнерам конкурсу за сприяння в його організації. Пятрас Вайтєкунас висловив сподівання на подальшу співпрацю та, зазначив, що завжди підтримає подібні проекти, адже вони не лише творчо об’єднують дітей обох держав, але й вчать доброті, щирості та законослухняності.

«Сподіваюсь, що цей конкурс буде цікавий всім та популярний. Роботи шньої виставки побачать також литовські діти, і не лише ті, які брали участь у конкурсі.»

На думку організаторів, проведення конкурсу сприяло формуванню у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни та Міжнародному рівні. Крім того, конкурс допоміг розвитку культурних, освітніх навичок у юних громадян у рамках співпраці України і Литовської Республіки, а також підвищенню значущості ідеї єдності дружніх країн в очах учасників.

II Міжнародний литовсько-український конкурс малюнків, плакатів і фотографій «Дружать діти на планеті» відбувся за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Посольства України в Литовській Республіці, Литовської громадської організації «Від серця до серця» в Україні. Партнерами конкурсу виступили Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство освіти і науки України, а також Міністерство молоді та спорту України.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні міліціонери ...
Наступна новина: Віктор Дубовик: "Подвиг ...

КОМЕНТАРІ