У ЛьвДУВС провели тренінг щодо особливостей розслідування кіберзлочинів

У ЛьвДУВС провели тренінг щодо особливостей розслідування кіберзлочинів

23.08.13 14:32 0 1088
На базі Львівського державного університету внутрішніх справ, протягом трьох днів проходив тренінг «Особливості застосування комп’ютерних технологій при розслідуванні кіберзлочинів» для практичних працівників підрозділів слідства з Львівської, Тернопільської, Рівненської, Івано-Франківської, Волинської та Закарпатської областей.

Захід проводився у рамках реалізації спільного проекту Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України та Американської асоціації юристів «Ініціатива з верховенства права» – «Зміцнення потенціалу МВС у розслідуванні справ про кіберзлочини».

Актуальність проведення подібного тренінгу для слідчих зумовлена стрімким розвитком інформаційних технологій, розширенням виробництва технічних засобів і сфери застосування комп’ютерної техніки. Адже подібно до багатьох революційних технологій глобальна мережа Інтернет несе із собою величезний потенціал як для прогресу, так і для зловживань.

Кіберзлочинність – явище міжнародного значення. Шахрайства з пластиковими платіжними картками, крадіжки коштів банківських рахунків, корпоративне шпигунство та поширення дитячої порнографії – ось тільки деякі зі злочинів, що вчиняються у мережі Інтернет. А відсутність ефективних механізмів протидії кіберзлочинам визначається як одна із загроз національній безпеці нашої країни.

В ході проведення тренінгу, сертифікований інструктор навчального центру «Мережеві технології» компанії «TechExpert» (м. Київ) Вілен Віржаковській, ознайомив учасників з особливостями застосування комп'ютерних технологій, а саме - спеціально розробленого програмного забезпечення при розслідуванні кіберзлочинів. Він розповів учасникам, як влаштована комп'ютерна техніка, про особливості побудови комп'ютерної мережі, основні принципи роботи та особливості її елементів. Розглядалися також тематики: цифрові сліди і робота з ними, комп'ютерна розвідка в мережі інтернет.

Після завершення занять усім учасникам вручили сертифікати. Окрім цього, було представлено спеціально розроблений представниками Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України та науковцями Львівського державного університету внутрішніх справ посібник «Протидія кіберзлочинам: кримінально-правові та криміналістичні аспекти». Навчально-методичне видання розроблено з метою допомогти працівникам органів внутрішніх справ у розслідуванні кримінальних правопорушень, пов’язаних з використанням комп’ютерних технологій, а також допомогти уникнути помилок під час проведення слідчих дій у справах про кіберзлочини.

Відділ зв’язків з громадськістю

Львівського державного університету внутрішніх справ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Столичні правоохоронці ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ