Співробітники міліції Запоріжжя викрили нову схему шахрайства

Співробітники міліції Запоріжжя викрили нову схему шахрайства

23.08.13 14:44 0 965
Збитки потерпілих склали близько 2 мільйонів гривень. Протиправну діяльність шахраїв припинили співробітники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області. Потерпілих від дій зловмисників просять звертатися до органів внутрішніх справ.

Надання привабливих кредитів – шахрайська схема, з якою протягом останнього часу зіткнулось багато мешканців обласного центру. Оголошення про швидкі кредити, для яких не потрібна довідка про доходи, розміщувалися всюди: на зупинках, в транспорті, біля крамниць - де і привертали увагу широкого кола громадськості.

Аби люди, які потрапили у скруту, скоріше приходили до офісу фірми, організатори обіцяли низькі відсотки та миттєву готівку. Звичайно, бажаючих швидко поправити своє матеріальне становище на таких привабливих умовах знаходилося чимало.

Проте, є одна маленька деталь: аби людина отримала позику, вона повинна заповнити анкету та, після її нібито підтвердження службою безпеки товариства з обмеженою відповідальністю, сплатити страховий платіж. Його розмір залежав від суми, яку певна особа бажає отримати в позику, але не нижче, ніж 975 гривень.

Коли людина погоджувалась на ці умови при 100% гарантуванні видачі суди в певний день, працівники заповнювали анкету, яку начебто відправляли до головного офісу в Києві. Далі позичальникові необхідно було сплатити страховий платіж. Після цієї оплати, залишалося підписати договір з фірмою. Слід зазначити, що спочатку її співробітники давали підписати заяву стосовно того, що позичальнику зрозумілі всі умови договору.

А надалі починається найцікавіше… Громадяни телефонують до установи, питають по те, коли ж вони таки отримають свою позику, а секретар ввічливо відповідає, що треба почекати… Але, якщо позивач почне кожного місяця виплачувати відсотки по кредиту (невеликі 3-6 %), то вірогідність отримання ним суми необхідного кредиту буде значно вища, а гроші передадуть в банківську установу більш оперативно. При цьому, шахраї навіть і не думали виплачувати людині, таку необхідну та таку жадану позику.

Якщо людина намагалася повернути свої кошти, сплачені у якості страхового платежу, їй повідомляли, що кошти вже отримані в Києві і повернути їх неможливо. Також зазначали, що треба уважно читати умови укладеного договору.

Відділ державної служби боротьби з економічною злочинністю ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області спільно з слідчим відділом Ленінського райвідділу міліції провели санкціонований обшук у Запорізькому офісі фірми, що займається таким «кредитним» бізнесом. Співробітники міліції встановили, що з 2011 року було ошукано близько 1000 осіб на загальну суму понад 2 мільйона гривень.

Як розповів заступник начальника Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області Сергій Натахін, організація ліцензії на проведення фінансових операції не отримувала.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Прохання до всіх громадян, які потерпіли від шахрайських дій запорізького філіалу ТОВ «Укрграндінвест», звертатися до Запорізького міського управління за телефонами:

223-91-48 та 0930673123.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Обмеження українських ...

КОМЕНТАРІ