Навального можуть зняти з перегонів за посаду мера Москви

Навального можуть зняти з перегонів за посаду мера Москви

23.08.13 15:22 0 947
Виборча комісія Москви найближчим часом може розглянути питання про можливе скасування реєстрації кандидата в мери Москви Олексія Навального. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це повідомив Інтерфаксу глава відомства Валентин Горбунов. За його словами, на Навального надійшли скарги від виборців. Зокрема, це були скарги на поширення незаконних агітаційних матеріалів.

Якщо порушення перевищать встановлені законом норми, то постане питання про скасування реєстрації кандидата Навального, заявив Горбунов.

Раніше МВС Росії виявило можливі порушення у фінансування передвиборчої кампанії кандидата в мери Москви, опозиціонера Олексія Навального.

Як говориться в прес-релізі відомства, для переказів коштів до фонду Навального через електронну систему «Яндекс. Гроші» іноді використовувалися зарубіжні «закриті IP-адреси», а частина цих грошей активісти Костянтин Янкаускас, Володимир Ашурков та Микола Ляскін перевели на свої особисті рахунки. Начальник штабу Навального Леонід Волков заявив сайту «Лента.ру», що гроші, про які йде мова, є особистими коштами активістів.

18 липня Ленінський районний суд Кірова засудив Олексія Навального, кандидата на посаду мера Москви, до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши його винним в організації розтрати майна місцевого підприємства «Кіровліс». Згодом Олексій Навальний був звільнений рішенням Кіровського обласного суду – до набуття чинності вироку. Суд узяв до уваги, що Навальний є кандидатом у мери Москви, і його ув’язнення створить нерівні умови для претендентів на цю посаду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Франція виступає за ...
Наступна новина: США підтримують ...

КОМЕНТАРІ