«Регіонали» злякалися за Януковича: харківські суди заборонили акції свободівців до Дня Прапора

«Регіонали» злякалися за Януковича: харківські суди заборонили акції свободівців до Дня Прапора

23.08.13 10:56 0 1625
22 серпня 2013 року в харківських судах відбулося два засідання за позовом Харківської міської ради проти місцевих осередків ВО «Свобода». Суд задовольнив вимогу міської ради заборонити проведення у Харкові пікету проти приїзду президента Януковича та велозаїзду до Дня Державного Прапора.

У позові проти Харківської обласної організації ВО «Свобода» сказано, що «пікетування облдержадміністрації буде перешкоджати організації заходів, присвячених святкуванню 70-ї річниці визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників». Формальним приводом для заборони велопробігу стало те, що у зв’язку з приїздом Януковича велопробіг «ускладнить рух транспорту вулицями міста». Варто зазначити, що це не завадить чиновникам з міської ради провести своє «святкування»: на місці старту велозаїзда міська влада також запланувала провести урочисті заходи.

«Приїзд до Харкова Януковича унеможливив проведення будь-яких акцій у Харкові, як політичних, як-от пікетування, так і спортивних. За здоров’я «гаранта» бояться настільки, що народу навіть у судовому порядку забороняють будь-які організовані збори.

Головним чинником, який визначає дії теперішньої влади, став лютий страх перед власним народом на всіх рівнях – від сільського голови до голови держави. Тому вони й забороняють будь-які акції справжніх захисників українського народу. Націоналісти знайдуть спосіб показати громадськості власну позицію, не порушуючи законодавство України. Ми заявляємо, що обмеження права на мирні збори, ба більше, на вшанування державного символу України у Харкові під прикриттям чергового «асвабаждєнія» неприпустиме в Українській державі», – зазначив голова Харківської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ігор Швайка.

Довідка. 22 серпня 2013 року окружний суд Дніпропетровська за поданням Дніпродзержинського міськвиконкому заборонив проводити акції дніпродзержинським націоналістам до Дня Державного Прапора та Дня Незалежности. Докладніше про позов до суду: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041612/

Окрім цього, 22 серпня 2013 року Одеський окружний адміністративний суд за позовом виконавчого комітету Одеської міськради заборонив обласній організації ВО Свобода та низці инших організацій проводити заходи до Дня Незалежности. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/041616/



Прес-служба

Харківської обласної організації

Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На підстанції «Львів-3» ...

КОМЕНТАРІ