Олег Тягнибок і Руслан Кошулинський до Дня Незалежности перепливуть Дніпро, символічно з’єднавши правий і лівий береги

Олег Тягнибок і Руслан Кошулинський до Дня Незалежности перепливуть Дніпро, символічно з’єднавши правий і лівий береги

23.08.13 16:58 0 1206
24 серпня 2013 року о 10:00 у Кременчуку лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок та заступник Голови ВО «Свобода» Руслан Кошулинський здійснять заплив через Дніпро з нагоди 22-ї річниці Незалежности України.

Заплив розпочнеться на центральному пляжі Кременчука (лівий берег Дніпра). Олег Тягнибок і Руслан Кошулинський пропливуть під Крюківським мостом і вийдуть на правому березі, таким чином з’єднавши дві частини міста. Місце фінішу запливу є символічним місцем Куруківської битви.

По обіді Олег Тягнибок та Руслан Кошулинський відвідають Сорочинський ярмарок.

Довідка: Куруківська битва відбулася неподалік Кременчука 1625 року, коли українське козацтво виступило проти польських гнобителів. Це був чи не найперший виступ об’єднаних сил козаків під проводом Марка Жмайла, який мав на меті здобуття вольностей для себе та свого народу. Бій закінчився підписанням Куруківського договору. За ним було збільшено реєстр козаків до 6 тисяч та надано більшої автономії козацькому краю. Ця угода, яку підписав гетьман Михайло Дорошенко, стала поштовхом до наступних повстань та національно-визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ