Фахівці Міндоходів на семінарі розповіли про актуальні зміни в законодавстві

Фахівці Міндоходів на семінарі розповіли про актуальні зміни в законодавстві

23.08.13 17:30 0 1049
Для платників податків обласного центру та Тернопільського району працівники Головного управління Міндоходів у Тернопільській області провели семінар.
Відкриваючи семінар, перший заступник начальника Головного управління Міндоходів в області Марія Мельник зазначила: «Із утворенням Міністерства доходів і зборів України співпрацю з громадськістю, діалог з платниками податків ми не тільки не припинили, а продовжуємо розвивати. Більше того – з урахуванням приєднання митних органів та адміністрування єдиного соціального внеску спектр нашої діяльності суттєво розширено. До того ж, з утворенням нового відомства у нас з’явилася надзвичайно важлива функція – нормотворчої та методологічної діяльності. Тобто ми отримали право законодавчої ініціативи».
Як зазначила М.Мельник, все, що робиться відомством на сучасному етапі та буде запропоновано в майбутньому, переслідує мету створення позитивної репутації України як держави, де легко відкрити власну справу та заробляти чесною підприємницькою діяльністю. «Однак, ми добре розуміємо, що незважаючи на усі наші позитивні напрацювання є чимало невирішених проблем у податковій та митній сфері. А для успішного їх вирішення, на наше переконання, є один шлях – чесно і відверто оцінювати поточну ситуацію, вивчати думку платників та громадськості, розуміти їхні потреби, прислуховуватись до їх пропозицій. Як ви знаєте, зовсім недавно набули чинності ряд законів, якими внесено суттєві зміни і до Податкового, і до Митного кодексів, кардинально змінено Закон «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в частині адміністрування цього збору. Тому на сьогоднішньому семінарі ми хочемо спільно з вами обговорити зміни», – наголосила Марія Василівна.
У семінарі взяли участь в. о. начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Іван Поліщук, начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в області Володимир Брудко, начальник управління оподаткування та контролю окремих суб’єктів і операцій ГУ Міндоходів в області Сергій Господарик, заступник начальника управління – начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування та контролю окремих суб’єктів і операцій ГУ Міндоходів в області Данія Чорна, завідувач сектору місцевих, ресурсних, рентних, неподаткових та митних платежів управління оподаткування та контролю окремих суб’єктів і операцій ГУ Міндоходів в області Світлана Зятковська та головний державний інспектор відділу обслуговування платників податків ГУ Міндоходів в області Андрій Петришин.
Учасники заходу обговорили останні законодавчі зміни в оподаткуванні доходів при відчуженні транспортних засобів та від продажу власної сільськогосподарської продукції, зупинилися на особливостях адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. На семінарі також йшлося про особливості сплати авансових внесків з податку на прибуток, правила застосування звичайних цін, порядок реєстрації та анулювання платників податку на додану вартість, бюджетне відшкодування.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Музеї грошей ...
Наступна новина: Наше підприємство ...

КОМЕНТАРІ