До Дня незалежності студенти Львівської політехніки пройдуть урочистою ходою Алуштою

До Дня незалежності студенти Львівської політехніки пройдуть урочистою ходою Алуштою

23.08.13 18:54 0 1193
У День незалежності, 24 серпня, студенти Національного університету «Львівська політехніка» організують у Криму традиційний похід.

Як повідомив голова оздоровчої комісії НУ «Львівська політехніка» Дмитро Симак, щороку до колони студентів залюбки приєднуються і інші гості курортного міста.

«Вже традиційно усі мешканці відпочинкового табору «Політехнік-1», а це переважно студенти з Західної України, ідуть на набережну Алушти. До студентської колони з національним прапором приєднуються і інші відпочиваючі, які переймаються нашим патріотичним настроєм. Похід також стає подією і для тих, хто, можливо, ще не зовсім сприймає нас у Криму. Адже хода вражає усіх, хто стає свідком нашої організованості та згуртованості», -- каже Дмитро Симак.

У цей день на студентському пляжі лунають українські пісні, відбуваються конкурси і забави.

«Після цього колона іде по набережній до центру Алушти і святкування продовжуються вже у місті, -- продовжує Дмитро Симак. -- Наш прапор є надзвичайно великим (під ним спокійно проїжджають машини) і тому з ним залюбки фотографуються. Закінчуються святкування увечері, на базі Політехніки».

Щороку програма святкувань змінюється. Чимало студентів і навіть іноземців планують свій літній відпочинок так, щоби взяти участь у заході.

«Слідкуємо також, щоби не виникло провокаційних моментів, щоби захід відбувся у толерантній атмосфері, -- каже Симак. – Адже презентуємо вищий навчальний заклад, і хто, як не університет, має стати прикладом виховання і зразкової поведінки».

«Фактично, наш студентський табір почав святкувати День прапора і День незалежності ще до офіційного проголошення, -- розповів про заснування святкової традиції директор навчально-оздоровчого табору «Політехнік-1» Микола Бродський. -- Коли тут уперше замайорів український прапор і було відповідне протистояння, група патріотів з Львівщини вирушила у легкоатлетичний пробіг Україною. Через зрозумілі історичні нюанси, єдиним місцем у Криму, де вони змогли зупинитися на довгому шляху, став відпочинковий табір «Львівської політехніки». Тоді було випущено спеціальні вимпели, було багато українських стягів, а на автобусі помістили зображення Тараса Шевченка. І тому День прапора, який святкують в Україні із цим пов'язаний. Це тепер тут модно і стильно ходити з прапором, а тоді вперше саме студенти Політехніки виготовили такий прапор і привезли сюди. І це студентська ініціатива. Також студенти з цим прапором вперше пішли ходою набережною у бік Алушти. Це досить довгий шлях, близько 3 кілометрів від табору. Безумовно спершу це неоднозначно сприймалося, але тепер вже стало традиційною подією».

Студенти приєднуються і до загальноміських заходів, які організовує мерія Алушти до Дня незалежності. Цього року студенти Політехніки візьмуть участь у загальноміських спортивних заходах.


Прес-служба Національного університету "Львівська політехніка"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Підприємці – ...
Наступна новина: Протягом 7 місяців 2013 ...

КОМЕНТАРІ