Валютні цінності, майно та доходи, які знаходяться за кордоном, підлягають обов’язковому декларуванню

Валютні цінності, майно та доходи, які знаходяться за кордоном, підлягають обов’язковому декларуванню

23.08.13 20:07 0 1240
Валютні цінності, майно та доходи суб’єктів господарювання – резидентів у разі їх перебування за межами України відповідно до нормативних документів підлягають обов’язковому декларуванню.
Декларацію необхідно подати і у випадку наявності простроченої дебіторської заборгованості нерезидента.
За невиконання резидентами вимог щодо декларування валютних цінностей та іншого майна за кордоном передбачено застосування штрафних санкцій. Щоб їх уникнути варто своєчасно подавати звітні документи до контролюючих органів.
За умов, коли суб’єкт господарювання лише планує здійснювати зовнішньоекономічну діяльність та не має об’єкт для декларування, треба подати Довідку встановленої форми (додаток 2 до спільного листа НБУ, ДПАУ та Державної міграційної служби від 09.01.1998 р. № 13-226/53-188). Зазначена довідка складається суб’єктом підприємницької діяльності самостійно в двох примірниках і подається за місцем реєстрації платника податків. Довідка реєструється, скріплюється підписом начальника (заступника начальника) та гербовою печаткою та повертається заявнику.
Довідково повідомляємо, що обов’язок декларування валютних цінностей та майна передбачено ст.9 Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.1993 № 15-93 «Про систему валютного реагування та валютного контролю» та ст.1 і ст.5 Указу Президента України від 18.06.94 р. № 319/94 «Про невідкладні заходи щодо повернення в Україну валютних цінностей, що незаконно знаходяться за її межами» та здійснюється щоквартально.


Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську
Головного управління Міндоходів
в Івано-Франківській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ