Закарпатська область: рятувальники допомагали людям з обмеженими фізичними можливостями під час сходження на полонину Руна

Закарпатська область: рятувальники допомагали людям з обмеженими фізичними можливостями під час сходження на полонину Руна

24.08.13 10:07 0 1023
В рамках І-го міжнародного культурно-мистецького фестивалю «Зірки досяжні» 21 серпня відбулось сходження на полонину Руну людей з обмеженими фізичними можливостями. Даний захід вже став традиційним не тільки для закарпатців. Сюди, для підкорення гірської місцевості, з’їхались люди з різних куточків України, Угорщини, Словаччини, Голландії та Польщі.

Головною метою організатора фестивалю, яким вже декілька років поспіль є громадська організація «Інва-Тур «Відродження», - є надання шансу повірити у себе людям із обмеженими можливостями здоров’я, зокрема вадами зору, проблемами опорно-рухового апарату.

Долати круті підйоми й повороти учасникам сходження допомагали й рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини (ГПРЧ) Аварійно-рятувального загону спеціального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатської області, медики та волонтери.

І не дарма, адже під час сходження стало зле одному з учасників ходи. Рятувальники ГПРЧ надали постраждалому першу долікарську допомогу та передали його до рук медиків. Каретою «швидкої» допомоги чоловіка було доправлено до Перечинської центральної районної лікарні.

А на завершення свята, для учасників та усіх охочих рятувальники розгорнули польову кухню.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ