Синьо-жовтий стяг замайорів над волинським краєм

Синьо-жовтий стяг замайорів над волинським краєм

24.08.13 08:30 0 944
Напередодні Дня незалежності України, відбуваються заходи з нагоди Дня Державного прапора України.

21 рік тому, 28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про державний прапор». Ним національним знаменом нашої держави став синьо-жовтий стяг.

В Луцьку, перед будівлею обласної ради відбулись урочисті збори з нагоди Дня Державного прапора.

Під супровід Державного Гімну України, на флагштоку замайоріло синьо-жовте полотно, а ліцеїсти випустили у небо повітряні кульки національних кольорів.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук щиро привітав усіх з Днем Державного Прапора України: «Саме синьо-жовтий прапор, освячений у Софіївському соборі, був піднятий 24 липня 1990 року на флагшток перед будівлею Київської мерії. Він був з українцями у день проголошення незалежності України 22 роки тому. жовто-блакитний стяг є гордістю України, втіленням ідеї національної єдності, традицій державотворення і незламного духу. Цей символ – шанована державна святиня, гідність якої захищається як в Україні, так і за її межами.».

«Для молодого покоління українців синьо-жовтий прапор нерозривно пов'язаний з державою Україна, з усвідомленням себе частиною великої нації, зі стартом життя і колосальними перспективами», - наголосив Борис Клімчук.

«Я знаю, переконаний: синьо-жовтий стяг як ознака прагнення жити і працювати у вільній демократичній державі стане надійним фундаментом нашого спільного дому – незалежної України як повноправного члена світової спільноти, як майбутнього повноправного учасника євроспільноти», - підкреслив голова облдержадміністрації.

По завершенню урочистостей Борис Клімчук особисто привітав ветеранів УПА.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 5-10.09 в АР Крим – ...
Наступна новина: Девич: "Неприємності можуть ...

КОМЕНТАРІ