Біля міської ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

Біля міської ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

24.08.13 10:44 0 987
Перед приміщенням міської ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та прапора міста Луцька. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Микола Романюк. Він зазначив: «День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний. Історія українського синьо-жовтого стягу йде в глибину століть. Синій і жовтий кольори з найдавніших часів стали органічною частиною державних символів, ці кольори уособлюють безхмарне мирне небо і стиглі пшеничні ниви.

Успіхи кожного з нас складають надбання держави, а найяскравіші досягнення обов'язково відзначаються підняттям прапора. Повага до прапора – це повага громадян до своєї історії та культури, запорука збереження громадянського миру та міжнаціональної злагоди.

День Державного Прапора України – це одне з тих свят, які уособлюють почуття гордості українців за свою Батьківщину. Тож нехай синьо-жовтий прапор і надалі надихає нас у нелегкій, але почесній справі розбудови нашого міста і нашої держави!».

«Нехай своєю багатовіковою історією Державний Прапор України підтримує нас у повсякденні та надає впевненість у кращому майбутньому нашого краю. Бажаю всім вам, щастя, благополучного життя та міцного здоров'я! », – сказав Микола Романюк.

Під урочисте виконання Державного Гімну України духовим оркестром, ліцеїсти правознавчого ліцею підняли Державний Прапор та прапор міста Луцька.

В урочистостях взяли участь перший заступник міського голови Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, заступники міського голови, депутати та працівники міської ради, представники громадських організацій, лучани.

Довідково: День Державного Прапора України — державне свято України, яке відзначається щорічно 23 серпня. Свято встановлено в Україні «…на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» відповідно до Указу Президента України «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року № 987/2004.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові за рахунок ...
Наступна новина: На Львівщині пройшов ...

КОМЕНТАРІ