Генсекретар ООН попереджає про серйозні наслідки через ймовірну хімічну атаку в Сирії

Генсекретар ООН попереджає про серйозні наслідки через ймовірну хімічну атаку в Сирії

24.08.13 08:42 0 869
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликає сирійський уряд до негайної співпраці з інспекторами ООН у справі про ймовірну хімічну атаку поблизу Дамаска. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Пан Ґі Мун заявив про це під час візиту до Південної Кореї.

«Будь-яке застосування хімічної зброї, будь-де, проти будь-кого, за будь-яких обставин – порушує міжнародне законодавство. Такий злочин проти людяності має потягти серйозні наслідки для порушника», – сказав генсекретар ООН.

Інспектори ООН із застосування хімічної зброї прибули до Сирії в неділю, щоб розслідувати попередні заяви про використання отруйного газу, в чому одне одного звинувачують повстанці й уряд.

У середу сирійська опозиція заявила, що внаслідок хімічної атаки урядових сил на передмістя Дамаска загинули від півтисячі до 1,3 тисячі людей. Ці дані поки що не підтверджені з незалежних джерел.

Влада Сирії заперечує свою причетність до нападу.

США заявили, що наразі не можна точно сказати, чи застосовувалася хімічна зброя під час останньої атаки. За словами речниці Держдепартаменту Джен Псакі, американські чиновники роблять все можливе, щоб з’ясувати подробиці нападу.

Тим часом, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) й Агентство ООН у справах біженців повідомили, що кількість дітей, які через громадянську війну в Сирії вимушено залишили свою батьківщину, сягнула мільйона. Це приблизно половина від загальної чисельності сирійських біженців.

Ці організації також стверджують, що ще два мільйони неповнолітніх сирійців стали біженцями у власній державі.

У доповіді ідеться, що ці діти часто піддаються насильству або їх вербують як бійців, порушуючи норми гуманітарного права. За даними ООН, вік близько 740 тисяч сирійських біженців становить до 11 років.

Більшість біженців опинилися в Туреччині, Лівані, Іраку, Йорданії і в країнах Північної Африки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ