В Луцьку оновлений Будинок культури мікрорайону Вересневе гостинно відчинив двері

В Луцьку оновлений Будинок культури мікрорайону Вересневе гостинно відчинив двері

24.08.13 11:10 0 1012
Ще однією важливою подією в рамках відзначення Дня Незалежності та Дня міста стало відкриття після капітального ремонту Будинку культури у мікрорайоні Вересневе.

Участь в урочистостях взяли Луцький міський голова Микола Романюк, депутат Луцької міської ради, яку обрали по цьому округу, Наталія Бунда, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович.

До оновленого Будинку культури прийшли, чи не всі жителі мікрорайону. Вони дякували міському голові Миколі Романюку за здійснений капітальний ремонт, за можливість організовувати там культурно-розважальні заходи, й насичено наповнювати дозвілля своїх дітей.

Питання щодо потреби проведення капітального ремонту будівлі виникло у зв’язку з тим, що протікання покрівлі, скупчення ґрунтових вод у підвалі призвело до руйнування стін (утворилися тріщини), фіксувалися обвали стелі. Це створювало загрозу як для будівлі, так і для відвідувачів.

Тож у 2012 році було розроблено проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту у Будинку культури. Зокрема, у приміщенні було здійснено заміну покрівлі зі старих азбестоцементних листів на металопрофіль, замінено всі огороджуючі конструкції (вікна, двері) на металопластикові, підсилено несучі конструкції і балки перекриття, розширено санвузли в приміщенні, встановлено новий протипожежний водопровід, пофарбовано фасад будівлі. Загальна площа відремонтованої будівлі склала близько 1100,28т м кв. Вартість будівництва - 1 мільйон 864 тисяч 306 грн. Роботи здійснювало ТзОВ «Житлобуд-2».

Міський голова Микола Романюк під час урочистого відкриття привітав жителів мікрорайону із Днем Державного Прапора та прийдешнім Днем Незалежності. Він побажав усім здоров’я, щастя, добра, аби були міцні їх сім’ї.

Подякував будівельникам за здійснені роботи, народному депутату Ігорю Палиці за дитячий майданчик, встановлений за рахунок його благодійного фонду «Новий Луцьк». Наголосив на тому, що окрім капітального ремонту, здійснено й благоустрій території.

«Сподіваюсь, що це приміщення стане своєрідним центром культури мікрорайону. І молодь, і діти й дорослі зможуть відпочивати тут», - зазначив Микола Романюк й звернувся з проханням, аби жителі бережливо використовували оновлене приміщення.

Опісля міський голова вручив нагороди за сумлінну працю, високий професіоналізм, якісне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у проведення будівельних робіт з капітального ремонту Будинку культури в мікрорайоні Вересневе, а також з нагоди 22-ої річниці Незалежності України та Дня міста працівникам ТзОВ «Житлобуд-2».

Зокрема, вручив вітальний адрес колективу підприємства, подякував його директору Леоніду Стефановичу. Почесною грамотою міського голови нагородив Степана Жданя, виконавця робіт товариства з обмеженою відповідальністю «Житлобуд-2», Подякою міського голови – Ігоря Мельничука, плиточника-лицювальника цього товариства.

Мешканка мікрорайону Вересневе щиросердечно подякувала міському голові Миколі Романюку, народному депутату Ігорю Палиці, будівельникам й в знак пошани та вдячності вручила директору ТзОВ «Житолобуд-2» Леоніду Стефановичу коровай.

Найурочистішу мить – перерізання стрічки міський голова доручив діткам, які із захоплення та невимовною радістю зробили це. Потім Микола Ярославович разом із жителями мікрорайону оглянули оновлене приміщення. Найбільше мешканців порадувала відремонтована концертна зала.

Окрім цього, присутні оглянули дитячий майданчик, який споруджений поряд. Мешканці щиро дякували за здійснений подарунок.

Довідково. Будинок культури мікрорайону Вересневе побудований 1964 року. Мав відомчу приналежність Гнідавському цукровому заводу.

Враховуючи відповідне звернення правління ВАТ «Гнідавський цукровий завод», з метою більш раціонального використання будинку культури, створення належних умов для розвитку аматорської творчості, 2000 року будівлю та матеріальні цінності будинку культури безоплатно передано на баланс відділу культури Луцької міської ради. У Будинку культури є глядацька зала на 300 місць, 3 кімнати для гурткових занять, діє філія музичної школи №3 та бібліотека-філія №3 для дітей, функціонує 9 клубних формувань, у яких займається 150 учасників. Заходи відбуваються і у фойє будинку культури.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові пройшла ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ