Закарпатська область: бійці ДСНС рятують громадян від шершнів

Закарпатська область: бійці ДСНС рятують громадян від шершнів

24.08.13 12:46 0 1011
Останнім часом до оперативно-рятувальної служби Закарпаття почастішали виклики від краян, в оселях яких поселились шершні.

Так, 22 серпня рятувальники області тричі виїжджали для звільнення житлових будинків громадян від небезпечних комах у населених пунктах Мукачівського (смт Чинадієво), Свалявського (с. Голубине) та Ужгородського (с. Вовкове) районів .

Надягнувши костюми захисту фахівці ДСНС ліквідували гнізда шершнів за допомогою спеціального дезактивуючого хімічного розчину, тим самим убезпечивши громадян від загрозливих комах.

Наступні два виклики до оперативно-диспетчерської служби У ДСНС України у Закарпатській області пролунали 23 серпня. Цього разу об’єктом шершнів став дачний будинок в мікрорайоні Горяни (м. Ужгород), та житловий будинок у селі Середне Ужгородського району. На даний час роботи по знищенню гнізд тривають.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертає увагу краян бути обережними при ліквідації осиних, бджолиних та шершневих гнізд.

Рятувальники радять обприскувати гнізда спеціальним засобом для знищення комах, перебуваючи на безпечній відстані. При цьому необхідно захищати органи дихання. Нагадуємо, що багатьох комах приваблюють залишки овочів, фруктів, м'яса та різних напоїв.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На адміністративному ...
Наступна новина: В Житомирській області на ...

КОМЕНТАРІ