На Хмельниччині жителі краю частували одне одного шедеврами народної кулінарії

На Хмельниччині жителі краю частували одне одного шедеврами народної кулінарії

24.08.13 12:04 0 1098
На Майдані Незалежності міста Хмельницького стартували урочистості до Дня Державного Прапора України та напередодні Дня Незалежності. Офіційна частина розпочалася з того, що голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха спільно з головою Хмельницької обласної ради Миколою Дерикотом підняли прапор України. Традиційно широкому загалу була представлена оновлена обласна Дошка Пошани «Кращі люди Хмельниччини». На ній представлені кращі трудові колективи, кращі виробничники та представники інтелігенції, які отримали дипломи та подарунки з рук керівництва області.

У цей день на Майдані вирувало справжнє свято. Представники кожного з районів та міст обласного підпорядкування приїхали аби продемонструвати власні кулінарні здобутки, історичну самобутність та культурне надбання. Кожен з районів та міст змайстрували власні хатинки, у яких виразилась своєрідність культури їхньої місцевості. Щедрі жителі Хмельниччини частували жителів міста та одне одного найкращими народними кулінарними творіннями. Тут можна було зустріти усе: кабанчика, який на очах гостей смажився на вертилі, короваї з символікою окремих районів, вареники з будь-якою начинкою, елементи військово-польової кухні зі свіжозвареною рибною юшкою, мамалигу з грибами, а від аромату та кількості домашніх ковбас та запеченого м’яса здавалося ось-ось почнуть вгинатися столи. Словом перелік щедрих дарів жителів краю просто не мав кінця.

Отож, першим на дегустацію та частування кулінарними здобутками вирушив Василь Ядуха. Розпочав святкову ходу Василь Степанович тим, що зробив символічний напис «Я ЛЮБЛЮ УКРАЇНУ!» на рушнику, який розпростали представники Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді Регіони». Почесного гостя у кожній хатині зустрічали короваєм та виступом місцевого ансамблю. Бліьше того, жителі Чемеровеччини розіграли уривок з вистави «Кайдашева сім’я» у стінах свого будиночку. Представники Старосинявського району подарували очільнику області його портрет виконаний олівцем та вугіллям. Вир неперевершених емоцій та святкового настрою просто переповнював усіх присутніх на площі. Пропонуємо вашій увазі фоторепортаж з місця подій

О.Штойко

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ