У Львівській області департамент з питань цивільного захисту ЛОДА нагадує про необхідність дотримання правил безпеки на воді

У Львівській області департамент з питань цивільного захисту ЛОДА нагадує про необхідність дотримання правил безпеки на воді

24.08.13 11:49 0 910
Незважаючи на незначне похолодання, у вихідні та святкові дні очікується збільшення кількості відпочивальників поза межами населених пунктів, у тому числі й поблизу водних об’єктів.

На жаль, незважаючи на роботу, яка проводиться на обласному рівні, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на підпорядкованих адміністративних територіях спільно з власниками та орендарями водних об’єктів, на водоймах Львівщини продовжують гинути люди.

Так, з початку року станом на 23 серпня зафіксовано загибель на водоймах області 70 осіб, з них 10 дітей.

Не обійшлось без прикрих випадків, пов’язаних із загибеллю людей на водних об’єктах, і за останні дні. У період з 17 по 23 серпня загинули 4 осіб, з яких 3 – чоловіки і 1 жінка.

Характерними причинами загибелі на воді у 2013 році були:

* купання в непристосованих для цього місцях, часто у нетверезому стані та в темний час доби;

* відсутність належного контролю за поведінкою дітей на воді;

* нехтування правилами безпеки на воді, особливо на гірських ріках з швидкою течією.

Також жертвами води нерідко стають одиночні особи, які купаються у безлюдних місцях та у разі небезпеки не можуть розраховувати на допомогу інших людей.

Нагадуємо орендарям та власникам водних об’єктів, які використовують їх для відпочинку населення, про персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечення належної роботи відомчих рятувальних постів.

Шановні краяни! Дотримання правил безпеки на воді – запорука Вашої безпеки в цілому! Приємного і безпечного Вам відпочинку!

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліціонери Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ