У Львові "Студентська Свобода" провела акцію, приурочену Дню Державного Прапора України

У Львові "Студентська Свобода" провела акцію, приурочену Дню Державного Прапора України

24.08.13 11:34 0 890
23 серпня 2013 року у Львові біля пам'ятника Тарасові Шевченку "Студентська Свобода" провела акцію до Дня Державного Прапора України.

Під час акції активісти роздавали інформаційні листівки про історію утвердження українського прапора. Окрім цього, націоналісти провели вікторину, в межах якої львів'ян та гостей міста перевірили на знання історії національного стяга. За правильні відповіді респондент отримував приз – синьо-жовтий прапорець.

"Українське національне знамено – невід'ємна частина нашої самобутности. Це маркер, що позначає український цивілізаційний простір у світовому масштабі та символізує українську державу. У поєднанні синьої та жовтої барв він сконцентровує всю велич та здобутки української нації впродовж віків. Молода генерація сприймає як данину наявність національного стяга на адміністративних спорудах, державних установах, на футбольних матчах, спортивних змагах тощо. Проте молодь забуває, що трішки більше 20-и років тому за поєднання синього та жовтого кольорів у Совєцкому Союзі українців таврували класовими ворогами та буржуазними націоналістами і відправляли на заслання до Сибіру. Українці, поважаймо себе! Нам не потрібні всілякі червоні шмати, георгіївські стрічки. В нас є свої, рідні барви – синьо-жовті", – заявив голова "Студентської Свободи" Львова Андрій Пшик.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 24 слухача навчального ...
Наступна новина: На щедрій гостині в ...

КОМЕНТАРІ