Тарас Гупало: "У мікрорайоні Левандівка недобросовісні підприємці знищують парк Білогорща"

Тарас Гупало: "У мікрорайоні Левандівка недобросовісні підприємці знищують парк Білогорща"

24.08.13 11:59 0 1035
На вул. Широка, 85, що межує з парком Білогорща, невідомі особи розпочали самовільне будівництво автомийки. Недобросовісні підприємці знищують родючий шар ґрунту та кущі парку Білогорща. Про це 22 серпня 2013 року повідомив депутат Львівської міської ради свободівець Тарас Гупало.

Як розповів депутат, горе-підприємці намагалися замаскувати будівельні роботи під спорудження каналізаційного колектора.

"Ще 2012 року 600 мешканців мікрорайону Левандівка підписалися під колективною заявою щодо каналізування Білогорського потічка, який був причиною смороду в мікрорайоні. Під час формування бюджету м. Львова на 2013 рік мені вдалося пролобіювати виділення коштів в сумі 1 млн. 200 тис. грн. для проведення робіт з встановлення каналізаційного колектора. Після того як підрядник розпочав проводити відповідні будівельні роботи, "під шумок" на прилеглій території кілька днів тому невідомі особи розпочали забивати бетонні сваї в землю", – повідомив Тарас Гупало.

Депутат одразу ж звернувся до Залізничної районної адміністрації м. Львова з вимогою отримати інформацію чи існує дозвіл на проведення будівельних робіт. Проте чиновники не дали чіткої відповіді чи мають відповідні особи дозволи на облаштування будівельного майданчика.

"Як депутат цього мажоритарного округу, я спільно з мешканцями мікрорайону, журналістами та представниками виконавчих органів провели обстеження цієї ділянки. У результаті виявили, що тут працює важка будівельна техніка, яка знищує родючий шар ґрунту та кущі парку Білогорща. На вимогу показати дозвільні акти підприємці продемонстрували дозволи на проведення робіт, термін дії яких завершився ще 27 липня 2013 року. Окрім цього вони запевняли, що погодили проведення будівельних робіт з місцевими мешканцями на громадських слуханнях 2011 року, проте ані директор ЛКП, ані громада про них не чули, а відповідний акт завізований лише чиновниками ЛМР. Аби покарати порушників я звертатимуся до Інспекції архітектурно-будівельного контролю, голови Залізничної районної адміністрації м. Львова та міського голови", – зазначив Тарас Гупало.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ