24 слухача навчального пункту склали Присягу на вірність служіння народові України та поповнили ряди професійних рятувальників

24 слухача навчального пункту склали Присягу на вірність служіння народові України та поповнили ряди професійних рятувальників

24.08.13 11:32 0 943
23 серпня на спортивному комплексі Головного управління ДСНС у Рівненській області з нагоди закінчення навчання 24 випускників-курсантів навчального пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в урочистій атмосфері прийняли присягу на вірність Українському народові та були направлені для подальшого проходження служби в підрозділи пожежно-рятувальної служби Рівненщини.

Цьому важливому моментові передувало чотири місяці нелегкого навчанню в НМЦ ЦЗ та БЖД по оволодінню робітничою професією “Пожежний-рятувальник”. Курсанти опанували програму підготовки зазначеної категорії, набули необхідні теоретичні знання та практичний досвід, успішно здали випускні іспити.

Після приведення слухачів до присяги, до вже теперішніх рятувальників з напутнім словом звернувся заступник начальника обласного управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук: «Від керівництва Головного управління ДСНС дозвольте привітати вас з цією знаменною подією. Обравши мужню професію і складаючи присягу на вірність Батьківщини ви поклали на себе відповідальні і благородні обов’язки представника держави з охорони найбільшої цінності - життя людини. Бажаю вам з високою гідністю пронести почесне звання рятувальник».

Начальник управління персоналом ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Анатолій Полюшкевич також привітав випускників. В своїй промові він зазначив, що 24 рятівника отримали необхідні знання та практичний досвід для виконання обов’язків однієї з найгуманніших професій – запобігати лихові, рятувати людей та їх майно в скрутну хвилину, допомагати в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Він не лише нагадав що присяга в усі часи була символом і вираженням професійної честі, особистої гідності пожежного, а й закликав молодь в одностроях Держслужби з НС берегти та примножувати традиції пожежно-рятувальної служби.

У свою чергу священик Української православної церкви отець Іоан провів молебень за здоров’я випускників та благословив їх на доблесну службу в ім’я народу України.

Завершилася офіційна частина заходу урочистим фотографуванням на пам'ять.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові "Студентська ...

КОМЕНТАРІ