У Рівненській області обговорено шляхи активізації профілактики злочинності в регіоні

У Рівненській області обговорено шляхи активізації профілактики злочинності в регіоні

24.08.13 12:24 0 1090
Прокурор області Василь Присяжнюк провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан запобігання вчиненню умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, провадження оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування у кримінальних провадженнях даної категорії.

На нараді відзначено важливість обговорюваного питання, адже людина, її життя, недоторканність і безпека є найвищою соціальною цінністю, визначеною Конституцією України. Завдяки вжитим у 2013 році прокуратурою та правоохоронними органами області управлінським, організаційним та координаційним заходам підвищено ефективність захисту конституційного права громадян на життя. Однак, в області спостерігаються певні негативні тенденції, подолання яких вимагає негайної активізації діяльності правоохоронних органів.

"12 із 20 умисних вбивств вчинено цьогоріч на Рівненщині особами у стані алкогольного сп’яніння. Це свідчить, передусім, про суттєві недоліки у профілактичній роботі", - зазначив В. Присяжнюк. Він наголосив, що з метою запобігання скоєнню злочинів проти життя і здоров’я людини органам внутрішніх справ спільно з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади необхідно посилити індивідуально-профілактичну роботу із особами, схильними до вчинення таких злочинів, а також докласти усіх можливих зусиль для того, щоб унеможливити ріст даної категорії кримінальних правопорушень.

За підсумками наради обговорено та прийнято заходи, спрямовані на поліпшення стану законності в регіоні.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Над Командуванням ВМС ...

КОМЕНТАРІ