Свободівці Тернопілля відзначили свято національного стяга

Свободівці Тернопілля відзначили свято національного стяга

24.08.13 11:32 0 1108
23 серпня 2013 року на Театральному майдані Тернополя відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України. Участь у святкуванні взяли свободівці Тернопільщини, представники громадських організації, духовенство, влада, жителі та гості міста.

"Прапор для кожного з нас щось символізує, – наголосив у вітальному слові міський голова Тернополя свободівець Сергій Надал. – Особисто для мене він є символом національного відродження, яке почалося в кінці 80-хроків. Тоді вся нація в єдиному пориві піднялася, щоби здобути свою незалежність, відновити українську державу та бути господарем на українській землі. Ми всі пам'ятаємо 1990-й рік, коли вперше піднявся прапор над Тернопільською міською радою. Ми пам'ятаємо і вшановуємо тодішню міську раду, депутатів першого демократичного скликання, які стали резонаторами подій, що прокотилися хвилею національного відродження".

На врочистих заходах було багато людей у національних строях. Саме ж святкування розпочалося спільною молитвою за Україну.

"Наш синьо-жовтий стяг окроплений кров'ю сотень тисяч героїв. Вони віддали свої життя за те, щоби він гордо і вільно майорів, віщуючи світові, що українська держава є. І вона буде завжди! – зазначив свободівець, народний депутат України Олексій Кайда. – Що би не вигадували наші недоброзичливці, які б хитрі технології не використовували, як би не бажали знищити українську мову, українську символіку, український дух, – наша нація, загартована у борні, вистоїть, наша нація переможе!"

Святкове дійство тривало в музичному супроводі колективу "Оркестра Волі". Кульмінацією свята стало урочисте підняття національного стяга.

"Двадцять років тому, піднімаючи синьо-жовтий прапор над Тернополем, я мав сподівання, що червона шмата вже не повернеться, що цей процес незворотній, – зазначає голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра. – продажність та українофобські настрої українських політиків ведуть до того, що незабаром ми можемо жити не в своєму домі. Символи та атрибути залишаться, але державність буде втрачено. Щоби запобігти цьому, потрібен впертий і цілеспрямований тиск на владу. Саме тому дуже хочеться, щоби до лав націоналістичних сил повернулися ті патріоти, які стояли біля колиски державности".

Варто зазначити, що Тернопільська молодіжна громадська організація "Сокіл" виготовила пам'ятні листівки. Їх у рамках святкування розповсюджували розповсюджувалася з метою популяризації Дня Державного Прапора України серед тернопільців. Зокрема, листівка містила інформацію про державний прапор та його історію.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ