На Тернопіллі олексій Кайда вимагає з'ясувати місце зберігання систем відеоспостереження, які використовували на виборах 2012-го року

На Тернопіллі олексій Кайда вимагає з'ясувати місце зберігання систем відеоспостереження, які використовували на виборах 2012-го року

24.08.13 11:21 0 927
Народний депутат України від ВО "Свобода" Олексій Кайда направив депутатське звернення голові Тернопільської облдержадміністрації з вимогою надати інформацію про місце зберігання програмно-апаратних комплексів системи відеоспостереження, які використовували на виборчих дільницях під час виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.

"Відповідно до постанови ЦВК, веб-камери після завершення виборчого процесу мають зберігати місцеві органи виконавчої влади. Їхня подальша доля незрозуміла. Не виключено, що ці технічні пристрої могли взагалі "зникнути". Саме тому я скерував звернення для отримання інформації про те, як саме та де їх зберігають чи використовують", – зазначив свободівець. Він також закликав представників виконавчої влади передати відеокамери та ноутбуки, які використовували на виборчих дільницях, навчальним закладам Тернопільщини.

"Держава витратила величезну суму коштів на камери, закуплені для системи відеоспостереження на парламентських виборах. Де зараз ці камери і ноутбуки – невідомо. Сподіваюся, вони будуть працювати у школах, а не у чиїхось приватних руках. Саме тому закликаю представників виконавчої влади передати відеокамери та ноутбуки школам для облаштування комп'ютерних класів", – наголосив народний депутат, зазначивши, що тільки у Тернополі на виборчих дільницях використовували близько 180 відеокамер та 90 ноутбуків. "Така кількість ноутбуків значно покращила би стан матеріяльно-технічного забезпечення шкіл", – підкреслив Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кримінальна міліція у ...
Наступна новина: Рятувальників Львівщиини ...

КОМЕНТАРІ