За вбивство дитини-інваліда - довічне ув'язнення

За вбивство дитини-інваліда - довічне ув'язнення

24.08.13 14:21 0 948
Краматорський міський суд Донецької області засудив вбивцю 8-річного хлопчика, хворого на ДЦП, до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, трагедія сталася 1 лютого в селищі Ясногорка міста Краматорська. В той час, коли мама і бабуся 8-річного хлопчика знаходилися у від'їзді, вітчим побив пасинка до смерті на очах у молодшої дочки і втік.

Завдяки уміло організованим оперативно-розшуковим заходам співробітниками карного розшуку було встановлено місцезнаходження вітчима, і він був затриманий.

Під тяжкістю неспростовних доказів затриманий зізнався та розкаявся у скоєному. А потім, на одному з судових засідань, він змінив свої свідчення і пояснив, що пасинка він не бив, а просто грав з ним і підкидав його. Мовляв, травми дитина отримала, коли впала на підлогу і ударилася головою.

Судово-медична експертиза встановила, що на тілі дитини було більше 17 слідів від ударів. І падіння з висоти людського зросту, про що розповідав вітчим, тут ні до чого.

Суд Краматорська вирішив, що вітчим бив хлопчика усвідомлено, не був він і в стані афекту. У момент скоєння злочину підсудний був п'яний, а це суд відніс до обтяжливих обставин, як і те, що у нього є непогашена судимість.

Державне звинувачення попросило для підсудного вищу міру покарання. Суд погодився з аргументами прокурора і доказами провини, зібраними в ході досудового слідства, і призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Засуджений своєї провини в умисному вбивстві пасинка так і не визнав, продовживши стверджувати, що не заподіював хлопчикові тяжких тілесних ушкоджень.

Сторона захисту подаватиме апеляцію на рішення Краматорського міського суду.

Прес-служба Краматорського МВ

ГУМВС України в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Лівані сталися вибухи ...
Наступна новина: Заходи з нагоди державних ...

КОМЕНТАРІ