"Троянський кінь" по-одеськи або як міліція викрила винахідливих крадіїв

24.08.13 15:55 0 975
На території одного зі складських підприємств промтоварного ринку «7 км» співробітники міліції та служби безпеки даної бази затримали групу осіб, у складі восьми чоловік, які викрали та намагалися вивезти з території складу товарно-матеріальних цінностей на суму майже у 200 тисяч гривень. Винахідливості крадіям у цій справі не бракувало.

Аби потрапити в середину складу, злодюжки у адміністрації підприємства, заздалегідь, як підприємці, офіційно орендували окрему ячейку, начебто для зберігання товару.

Напередодні втілення в життя свого плану завезли на зберігання 40 картонних коробів з товаром. Однак, про те, що вони були порожніми, а у двох із них ховалися крадії – ніхто із працівників складу навіть не здогадувався.

Після закінчення робочого дня, коли приміщення спорожніли від робітників складу та підприємців, двоє чоловіків, залишивши свої тимчасові схованки-короби, прийнялися нишпорити по сусіднім ячейкам, викрадаючи чужий товар. Спакувавши шкіряними жіночими сумками та взуттям всі завезені короби, крадії знову зайняли свої схованки у двох із них. Покинути склад вони планували таким самим чином, як і потрапили до нього.

Заступник начальника – начальник кримінальної міліції Овідіопольського РВ ГУМВС України в Одеській області Віталій Нєгря розповів, що вранці, при спробі вивезти зі складу викрадене, усі учасники цього дійства були затримані, як то кажуть, «на гарячому». З коробок правоохоронці дістали і тих двох спритних умільців, що переховувалися. Ними виявилися громадяни однієї з сусідніх країн, усі інші, шість чоловіків – наші співвітчизники.

Товарно-матеріальні цінності повернуто їх законним власникам. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 185 КК України. Покарання за даний вид злочину передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Триває слідство.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Донеччині затримані ...
Наступна новина: За розкриття резонансних ...

КОМЕНТАРІ