Оперативники затримали зловмисника, який пограбував харківську студентку

Оперативники затримали зловмисника, який пограбував харківську студентку

24.08.13 17:29 0 967
Під час проведення спеціальних оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку затримали громадянина однієї з пострадянських країн, який в липні пограбував молоду дівчину.

У середині літа поточного року на одній з центральних вулиць Харкова зловмисник напав на 21-річну харків’янку. Студентка тримала в руках сумочку, в якій знаходилась велика сума грошей – 25 тисяч гривень, а також дорогий мобільний телефон і документи. Чоловік несподівано вирвав у дівчини сумку та втік з місця скоєння злочину.

Із заявою про пограбування потерпіла звернулася до Київського райвідділу міліції міста Харкова. Вказаний факт слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікувавши дії зловмисника за ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж).

Днями працівники карного розшуку Харківського райвідділу міліції відпрацьовували територію району. В місті Мерефа вони примітили хлопця, який за даними орієнтування був схожий на ймовірного грабіжника. Оперативники вирішили перевірити у чоловіка документи, але той в категоричній формі відмовився виконувати законні вимоги правоохоронців.

За опір працівникам міліції його було доставлено до Харківського райвідділу для складання адміністративного протоколу за ч. 1 ст 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції) КУпАП. Як з’ясувалося згодом, хлопець не дарма нервував, адже остання відмітка про реєстрацію в його паспорті значилася квітнем місяцем.

Та це ще було не все. Правоохоронці з’ясували, що саме цей чоловік причетний до пограбування харківської студентки. Під вагою беззаперечних доказів хлопцеві нічого не лишалося, як зізнатися в порушенні закону та дати правдиві свідчення.

З його слів, злочин він скоїв для того, щоб повернути свою колишню подругу. Він розійшовся з нею рік тому, а нещодавно випадково зустрів та вирішив поновити стосунки. Дівчина категорично відмовилася і хлопець не придумав нічого кращого, як відібрати у неї сумочку та зникнути.

Наразі за скоєння адміністративного правопорушення чоловіка заарештовано на 6 діб. Поки триває покарання, слідчі проводять досудове розслідування за фактом скоєння підозрюваним кримінального злочину. Йому загрожує тюремне ув’язнення строком від 4 до 6 років.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ