У Львові в переддень Незалежності України закінчився пластовий військовий табір «Легіон – 16»

У Львові в переддень Незалежності України закінчився пластовий військовий табір «Легіон – 16»

24.08.13 09:08 0 899
У Львові, 23 серпня, завершився двотижневий найважчий пластовий військовий табір «Легіон – 16». За час табору легіонери подолали більше 500 км, з них 159 км пішки, вистріляли 12000 пейнтбольних куль, відвідали старого повстанця УПА у лікарні та встановили інформаційну таблицю у Карпатах.

За два тижні учасники табору «Легіон – 16», подолали маршрут у більш, ніж 500 км, з яких пішки пройшли 159 км, частину з них у Львівській області, а найбільшу по гірських хребтах українських Карпат.

Крім мандрівної частини проходили інструктажі з рукопашу, тактики, маскування, пейнтболу, страйкболу та ін. За час занять було використано 12000 пейнтбольних, 3000 пневматичних та 10000 страйкбольних куль. Також відбулись ряд гутірок-дискусій, одну з яких провів український письменник Тарас Прохасько.

У суботу, 17 серпня, учасники «Легіон — 16» відвідали старого повстанця друга «Дуба» (Дмитра Вархоляка) у лікарні с. Солотвин (Івано-Франківської області). Він щиро радів і дякував за візит. По завершенню відвідин легіонери зробили порядок на подвір‘ї у с. Маркова, де проживає повстанець.

Під час табору було презентовано збірку українських пісень з акордами «Співаник українського лицаря». Презентація відбулась на першій таборовій ватрі у с. Велика Воля (Львівська область), під музичний супровід дуету «Курінь» (Ярослава Нудика та Сергія Самолюка), заслуженого артиста України Андрія Хавунки та львівського бандуриста, пластуна Тараса Гривула.

Зусиллями табору «Легіон-16» було встановлено інформаційний стенд на місці фундаменту колишньої пластової оселі на Тодорі (поблизу с. Гриньків, Івано-Франківської області). На цьому місці у 1932-1939 роках діяла Діточа оселя ім. Митрополита Андрея Шептицького, ведена підпільним Пластом. Після приходу радянської влади, таборові будинки було розібрано і розвезено.

Організатори дякують за допомогу у підготовці та проведенні табору Холдингу Емоцій «Фест!», компанії «Чудо Тур», компанії «Хліб-Трейд», кондитерській фабриці «Яричів», кондитерській фірмі «Степанків», магазину «Центр Паперу», магазину «Ґорґани», магазину-салону «Символіка», ДНВП «Картографія», магазину «Штурм», магазину «Патріот», ресторану «La Piazza», компанії «Майстерня Друку», агентству «LUFA» та військово-історичному клубу «Чорна Галич».

Більше інформації – Петро Задорожний, тел (097) 126 24 41.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ