Встановлення нового змішувача у ванній кімнаті

Встановлення нового змішувача у ванній кімнаті

24.08.13 12:08 0 2433
Швидше за все, при складанні водопроводу вже виведені кінцеві фітинги з внутрішнім різьбленням для підключення змішувача.

Якщо підводка водяних магістралей до змішувача проводиться самостійно необхідно врахувати наступні моменти:

- Міжосьова відстань між вхідними фітингами холодної та гарячої води повинно становити 150 мм;

- Підводка холодної води повинна бути справа, а гарячої - зліва;

- Саме зручне розташування змішувача над рівнем встановленої ванни 150-200 мм, від рівня підлоги 600-800 мм. (З урахуванням висоти ванни, ніжок ванни і відстані від ванни до змішувача це найоптимальніше відстань);

- Бажано продумати зручність його розташування.

- Вхідні фітинги водяних магістралей холодної та гарячої води необхідно втопити в стіну так, щоб при укладанні плитки на стіну у ванній кімнаті їх торці були урівень з лицьовою стороною плитки. Це дасть можливість закрити місця підключення змішувача декоративної чашечкою.

Я рекомендую робити розведення водопроводу пластиковими трубами. Детально цей процес я описав у статті «Нюанси та особливості складання водопроводу з пластикових труб». Тим більше, що зварювання пластикових труб в даний час не представляє особливої ​​праці і гарантує 100% якість з'єднання.

Крок 1. Укручуємо ексцентрики.

При позиціонуванні вхідних фітингів водопроводу буває дуже складно точно витримати міжосьова відстань між входами 150 мм. Якщо сталася невелика похибка її можна виправити за допомогою перехідних ексцентриків, що йдуть в комплекті зі змішувачем.

Підмотуємо ущільнювачий на різьблення ексцентриків і вкручувати їх у вхідні фітинги водяній магістралі.

Їх обертанням добиваємося точного міжосьової відстані між входами в 150 мм. За допомогою рівня перевіряємо горизонтальність установки.

Крок 2. Попередньо прикручуємо корпус змішувача і перевіряємо його горизонтальність. Накидні кріпильні гайки повинні легко від руки закручуватися до упору, на повне різьблення гайки.

Якщо гайки закручуються туго необхідно провести тонку підстроювання невеликим поворотом ексцентриків і домогтися вільного закручування.

Крок 3. Накручуємо декоративні чашечки, що закривають місце підключення змішувача до водяної магістралі на ексцентрики.

Крок 4. Вставляємо прокладки ущільнювачів і ставимо корпус змішувача на місце.

Крок 5. Підтягуємо кріпильні гайки ключем. Під губки ключа необхідно покласти м'яку тканину, щоб не подряпати і не пошкодити хромоване покриття гайок і не порушити естетичний вигляд виробу.

Затягування гайок не треба робити дуже сильно, ущільнення з'єднання відбувається через гумову прокладку і виходить без течі. Про всяк випадок можна спробувати подати тиск в магістраль холодної та гарячої води, переконатися у відсутності течі. Якщо текти все ж є, трохи підтягніть гайки і усуньте її.

Крок 6. Встановлюємо гусак.

Наживляємо гайку і так само через захисний матеріал підтягуємо гайку за допомогою ключа.

Крок 7.Прікручіваем шланг лійки до корпусу змішувача попередньо вставивши прокладку.

Крок 8. Прикручуємо лійку до шлангу так само вставивши гумову прокладку.

Крок 9. Розмічаємо положення власника лійки і місця кріплення.

Крок 10. Свердлимо отвори в кахлі під кріпильні шурупи і закріплюємо кронштейн держателя лійки до стіни.

На цьому весь процес установки змішувача закінчений. Можна подати воду і спробувати його працездатність в різних режимах.

Тепер і Ви знаєте як правильно встановити змішувач у ванну кімнату, і сподіваюся, установка змішувача не займе багато часу.

Якщо ж ви сумніваєтесь, що зможете самі встановити змішувач, то ви можете замовити якісний сантехнічний ремонт в ПФ "Терминал". Вони пропонують сантехнические работы по доступним цінам.

Відео «Як замінити змішувач у ванній кімнаті»:



Читайте також: Дизайн ванной комнаты

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Рівненській області 10 ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ