Сирійська опозиція пообіцяла гарантувати безпеку інспекторів ООН

Сирійська опозиція пообіцяла гарантувати безпеку інспекторів ООН

24.08.13 13:09 0 975
Провідне об’єднання сирійської опозиції, Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил, заявило у п’ятницю, що гарантуватиме безпеку інспекторів ООН із хімічної зброї в Сирії на тих територіях, які вона контролює. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в заяві, критично важливо, щоб інспектори протягом 48 годин дісталися до місця, де, як стверджує опозиція, урядові війська вдалися в середу до хімічної зброї.

Із критикою на адресу сирійської опозиції виступає Росія, фактичний союзник влади Сирії. У п’ятницю Міністерство закордонних справ Росії, ґрунтуючись на неуточнених «повідомленнях в інтернеті», звинуватило опозицію в наперед спланованій провокаційній акції з її заявою про хімічний напад.

Речник МЗС Олександр Лукашевич, зокрема, вихваляв сирійську владу за «конструктивну взаємодію» з групою інспекторів ООН із хімічної зброї, які вже перебувають у Сирії, і наголошував, що сирійська опозиція не заявляла про готовність забезпечити роботу інспекторів на контрольованій нею території, закликаючи через це вчинити тиск на опозицію.

Чинний мандат групи інспекторів ООН передбачає відвідини тільки трьох місць, де про використання хімічної зброї і опозиція, і влада Сирії заявляли раніше, звинувачуючи в тих нападах одне одного. Влада Сирії заявляла, що нинішні заяви опозиції про новий напад під Дамаском мають на меті перешкодити цій місії інспекторів.

За даними різних сирійських опозиційних організацій, унаслідок кількох ударів ракетами з хімічними боєголовками в місцевості Гута, яка охоплює столицю Дамаск зі сходу й півдня, в середу вранці загинули від майже 170 до понад 1 тисячі 700 людей, зокрема, цивільних, жінок і дітей. Влада Сирії категорично відкидає це. Незалежних підтверджень чи спростувань заяв сторін наразі немає.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 41 річного ...
Наступна новина: У США визнали винним ...

КОМЕНТАРІ