Двох зниклих на Вінничині дітей міліція знайшла завдяки небайдужості місцевого жителя

Двох зниклих на Вінничині дітей міліція знайшла завдяки небайдужості місцевого жителя

24.08.13 12:08 0 1006
Двох товаришів 7 та 8 років з села Мізяківська Слобідка Калинівського району чоловік підібрав на трасі за 30 км від села і передав міліціонерам.

Хлопчаки потай від дорослих поїхали на велосипедах в іграшковий магазин в інше село та заблукали. Діти зникли ще в обідню пору, батьки хлопчиків шукали їх самотужки і тільки о дев’ятій вечора звернулися по допомогу до правоохоронців.

За словами заступника начальника УМВС Миколи Загорулька, на розшук зниклих дітей була задіяна уся районна міліція з використанням можливостей службових собак. Допомогу колегам надавали дві слідчо-оперативні групи з сусіднього Вінницького району, працівники кінологічного центру зі службовими собаками. Правоохоронцям довелося прочісувати ліс, перевіряти закинуті приміщення, посадки, опитувати місцевих жителів.

Тим часом маленьких мандрівників біля десятої години вечора побачив на дорозі житель Калинівки Сергій Сорочинський. Він зупинив автомобіль і розпитав хлопчиків, чому вони в такий пізній час одні на дорозі. Діти пояснили, що добираються додому, хоч насправді виявилося, що вони їхали в протилежному від дому напрямку. Чоловік привіз дітей до районного відділу міліції.

Калинівські міліціонери висловили подяку чоловікові, адже завдяки його небайдужості з малолітніми подорожуючими не трапилося нічого лихого. Працівники міліції поспілкувалися з хлопчиками, пояснили їм, якими небезпечними можуть бути подібні «подорожі», та передали батькам.

За інформацією сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Вінницькій області, в цьому році правоохоронці повернули в сім’ї 121 безвісти зниклу дитину. У більшості випадків неповнолітні полишають домівку у пошуках пригод та самостійного життя.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Львів: «Серед нас є люди, ...

КОМЕНТАРІ