У Луцьку відбулася громадська акція «Українська вишиванка»

У Луцьку відбулася громадська акція «Українська вишиванка»

25.08.13 11:51 0 1277
Українська вишивка – це «молитва без слів», а сама вишиванка – це оберіг людини. Наші предки вірили, що як вишитий рушник охороняє кожен будинок, так і вишита сорочка оберігає людину від недобрих думок і заздрісних поглядів поганих людей.

Театральний майдан нашого міста був переповнений розмаїттям сорочок, уквітчаних різнобарвними візерунками.

Були тут і вишиванки, яким більше 100 років, сорочки оригінального крою та вишивки, красувалися лучанки й у національних українських костюмах, вражали своєю красою сорочки, розшиті бісером.

Різноманіття стилів, барв, сучасні техніки вишивання сорочок лучан та гостей міста наповнювали центральний майдан міста святковим та патріотичним настроєм.

Близько 70 учасників зареєструвалися до участі у громадській акції «Українська вишиванка», організаторами якої є відділ у справах сім’ї і молоді міської ради. Взяв участь у заході і Луцький міський голова Микола Романюк зі своєю родиною.

«Для мене вишиванка – це та сорочка, яку потрібно одягати у великі свята, адже це – духовний символ українського народу», - зазначив Микола Ярославович. Він розповів, що в нього є вісім вишиванок, але найдорожча - та, яку подарувала дружина.

Марія Василівна, дружина міського голови, розповіла, що у її сім'ї до вишиванки ставляться як до святині. «Адже вона – символ України, щасливої долі, любові та святковості, крім того, вишиванка – це ще й родинний оберіг», - зауважила вона.

Учасники акції, одночасно піднявши догори синьо-жовті листівки, які роздали волонтери, зобразили територію України. Ця мить стала ще однією історичною подією нашого міста.

Опісля було оголошено підсумки акції. Зокрема, у номінації «Наймолодший учасник» переміг лучанин Роман, якому 1 рік 4 місяці.

«Найповажнішим учасником» акції стала 88 річна Марія Вівчарик, яка приїхала до нашого міста із м. Сміла Черкаської області. Вона дякувала лучанам за гостинність й побажала, аби й надалі їх серця були сповненні патріотизмом та любов’ю до нашої держави.

У номінаціях «Найпатріотичніша бабуся» та «Найпатріотичніший дідусь» визначено Тетяну Кондратюк та Климентія Гайового. «Найбільшою вишиваною родиною» стала родина Сенько (10 учасників).

У номінації «Гармонія духу і сердець» здобула перемогу українська діаспора з-закордону (6 людей), які приїхали до нашого міста на святкування Дня Незалежності України. Ще однією номінацією була «Сорочка поколінь», її переможцем журі визначили Софію Малімон, сорочку якій вишивала прабабуся. До слова, цій вишиванці 107 років. У номінації «Найоригінальніша вишиванка» перемогла Світлана Цигульова.

Всіх учасників громадської акції «Українська вишиванка» було відзначено дипломами та призами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ