Лучани пройшли містом святковою ходою

Лучани пройшли містом святковою ходою

25.08.13 09:23 0 1018
На Київському майдані біля Пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України відбулися урочистості з нагоди найбільшого державного свята. Священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору відслужили молебень. Митрополит луцький та волинський Михаїл привітав усіх учасників зі святом і побажав країні щастя.

Розпочинаючи урочистий мітинг, Луцький міський голова Микола Романюк зазначив: « ми вшановуємо найбільше творіння української нації – незалежну і вільну Українську державу. 22 роки тому ми утвердили своє право бути господарями у власному домі. Нам вистачило сили і єдності зробити цей незворотний крок. Ми обрали державність як призначення для своєї землі і як талан для кожного з нас. Наш вибір не міг бути інакшим, бо за плечима у нас, як янголи-охоронці, стоять наші великі предки.

З кожним роком розбудови і розвитку України поглиблюється усвідомлення цієї події й дати – 24 серпня – та її значення для країни, для кожного з нас. Це закономірно: великі події осягаються на відстані, з плином часу».

Він побажав присутнім, щоб не міліло джерело віри, надії і любові до рідної землі, енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях.

«Здоров’я кожному із вас, добра, віри, благополуччя в родинах і довгих років життя», - побажав міський голова лучанам.

Учасники заходу поклали квіти до Пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України.

Лучан зі святом Незалежності також вітали перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, заступник голови обласної ради Валентин Вітер.

Перед учасниками мітингу військові пройшли святковим парадом. Потому колона ходою вирушила до Театрального майдану, де відбуваються головні святкові дійства. Дорогою учасники ходи поклали квіти до могил Генералу Алмазову та літунам УНР, пам’ятників Тарасу Шевченку та Лесі Українці.

Далі, на Театральному майдані, лучани зібралися на громадську акцію «Українська вишиванка».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: відбувся масовий ...

КОМЕНТАРІ