«Лікарі без кордонів»: унаслідок імовірного хімічного нападу в Сирії загинули 355 людей

«Лікарі без кордонів»: унаслідок імовірного хімічного нападу в Сирії загинули 355 людей

25.08.13 16:33 0 1001
Міжнародна гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» заявила в суботу, що має повідомлення про загибель 355 людей унаслідок імовірного використання хімічної зброї в Сирії цього тижня. Ця організація, зокрема, має лікарні у контрольованих повстанцями регіонах Сирії, на дані з яких вона посилається. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в повідомленні організації, у місцевості, де, як стверджують, стався напад, до трьох таких лікарень потрапили загалом близько 3 тисяч 600 людей протягом трьох годин від часу ймовірного удару вранці в середу. Організація не має можливості науково підтвердити походження синдромів ураження, але ці синдроми, за словами директора організації у справах діяльності на місцях Барта Янссенса, можуть твердо свідчити про масовий вплив нейротоксичного агента.

Тим часом Сирійська обсерваторія прав людини, правозахисна організація, яка працює в Лондоні, заявила в суботу, що на цей час задокументувала загибель унаслідок хімічного нападу 322 людей, серед них 54 дітей і 82 жінок; при цьому після нападу ще десятки людей досі вважаються зниклими безвісти.

Різні сирійські опозиційні організації наводили й значно більші числа – до понад 1 тисячі 700 – загиблих унаслідок кількох ударів ракетами з хімічними боєголовками в місцевості Гута, яка охоплює столицю Дамаск зі сходу й півдня, в середу вранці; ці заяви не підтверджені і не спростовані з незалежних джерел. Сирійська опозиція заявляє, що цього удару завдали урядові війська Сирії; влада країни взагалі заперечує факт цього удару.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іран заявляє про ...
Наступна новина: П`яний помічник Народного ...

КОМЕНТАРІ