У Дніпропетровську відкрили оновлений музей народної міліції

У Дніпропетровську відкрили оновлений музей народної міліції

25.08.13 22:39 0 1246
Урочисте відкриття Народного музею історії та бойової слави міліції Дніпропетровської області відбулося в будівлі Головного управління внутрішніх справ.

Відкриття музею, головним чином, було приурочено до Дня пам’яті загиблих працівників міліції та Дня незалежності України.

Начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області генерал-лейтенант міліції Віктор Бабенко урочисто перерізав червону стрічку та оголосив музей відкритим для відвідувачів.

Цікаво, міліцейський музей було створено 10 листопада 1975 року за ініціативи начальника УВС Дніпропетровської області генерал-полковника внутрішньої служби Івана Гладуша.

Він розміщувався по вул. Артема 5, у клубі Управління внутрішніх справ. У 1977 році Колегія Міністерства культури УРСР присвоїла музею почесне звання – «Народний».

За ці роки приміщення музею прийшло в аварійний та неналежний санітарний стан. Тому для збереження історичної спадщини дніпропетровської міліції, керівництво Головного управління прийняло рішення створити музей в адміністративній будівлі обласної міліції.

у музеї зібрано близько 4 тисяч експонатів. Це фотокартки, документи, особисті речі, зброя, фронтові та трудові нагороди, особисті колекції працівників міліції, починаючи з 20-х років минулого століття.

Частими гостями у музеї є працівники міліції, члени їх сімей, курсанти університету внутрішніх справ, студентів вузів, школярі та інші небайдужі до історії міліції громадяни.

Вже стало традицією, що молоді працівники міліції у перший день служби обов’язково відвідують музей.

ВЗГ ГУМВС України

в Дніпропетровській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці здатні і ...
Наступна новина: Свердлильно-фрезерний ...

КОМЕНТАРІ