З нагоди Дня міста у Луцьку відбулося кінноспортивне свято

З нагоди Дня міста у Луцьку відбулося кінноспортивне свято

26.08.13 10:02 0 1001
З нагоди Дня міста у Луцьку організовано багато цікавих заходів для якісного та змістовного дозвілля. Однією з подій стало кінноспортивне свято, яке відбулося на стадіоні в центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Відкриваючи свято, Микола Романюк зазначив: « ми присутні на гарній події, яка відбувається у нашому місті. Щиро дякую організаторам заходу Степану Москвичу, В’ячеславу Алфьорову, Юлії Байцим за те, що ми маємо нагоду побачити це прекрасне дійство у нашому місті».

Міський голова розповів, що на свята до Луцька завітало близько 120 гостей, представники шести країн світу та Парламентської Асамблеї Ради Європи. «Всі ми кажемо, що хочемо у Європу. А чим це не Європа?», – наголосив він.

Микола Романюк зауважив: «Кінний спорт – це доказ того, що у наших людей є вміння не тільки працювати і відпочивати, але й культивувати ті види спорту, які є елітними у Європі. Саме такі змагання мають дати поштовх до його більшого розвитку та популяризації. У нас є декілька кінних шкіл з хорошими фахівцями. Треба його розвивати».

Також він додав, що є ідея у 2014 році, у рамках відзначення Дня міста, організувати на наступний рік кубкові змагання з кінного спорту та запросити на них представників з інших міст та областей.

Микола Романюк побажав учасникам змагань гарної та напруженої боротьби та перемоги.

Участь у змагання беруть участь 16 наїзників, які представляли п’ять кінноспортивних клубів. Усі вони представники нашої області. Змагання відбувалися у двох видах. Зокрема у конкурі (висота 80 см) та конкур на мощность (1 м).

Керівник Кінноспортивної школи міста Луцька та один з організаторів змагань Степан Москвич зауважив, що змагання відбуваються у напруженому ритмі, коні добре підготовлені. «Ми хочемо, щоб люди дивилися на ці змагання та отримували задоволення від цього. Також метою змагань є популяризація цього виду спорту», – наголосив він.

До речі, міський голова Микола Романюк зі своєю дружиною Марією вболівав за онуку Анну-Марію, яка брала участь у конкурсних змаганнях.

Він розповів, що Анна-Марія з дитинства любить тварин, і він з радістю підтримує її захоплення кінним спортом.

Пригадав Микола Романюк, як сам у дитинстві катався верхи на конях. На його переконання, кінний спорт треба розвивати, адже він корисний для здоров’я та допомагає змістовному дозвіллю.

Також для учасників змагань свою майстерність продемонстрував кінно-трюковий театр «Козаки Поділля». Гості свята дуже гарно сприйняли виступи наїзників.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники вугільної ...
Наступна новина: Правоохоронці Академії ...

КОМЕНТАРІ