В Тернополі бульвар Данила Галицького – з новим водограєм, бруківкою та дитмайданчиком

В Тернополі бульвар Данила Галицького – з новим водограєм, бруківкою та дитмайданчиком

26.08.13 08:55 0 883
Повністю реконструйований бульвар Д. Галицького урочисто відкрили у Тернополі 25 серпня. Його нове обличчя готували протягом двох місяців. Тепер на бульварі все нове – бруківка, повністю збудований фонтан та дитячий майданчик.

Кошторис витрат на весь бульвар склав до шести мільйонів гривень. Новий дитмайданчик – приклад соціального партнерства міськради та «Укрсиббанку», який зробив подарунок тернопільським дітлахам за власний кошт. Єдине доопрацювання, яке зроблять уже незабаром – встановлення інше покриття.

Бульвар освятив настоятель храму Матері Божої Неустанної помочі отець Василь Ліниця. Після спеціальної відправи водограй потішив тернополян – вода рясно спадала на три гранітні квітки фонтану.

За словами Василя Мазурика - директора товариства «Нортон», що займалося встановленням фонтану, водограй зроблено з важкого граніту. Термін його експлуатації – 25 років.

Крім надійності, водограй – безпечний для дітлахів.

«Фонтан на бульварі Данила Галицького – перший, котрий не має конструкцій на дні, всі комунікації виведені назовні. Тому там при купанні нема чим подряпатися, - зазначає Василь Мазурик. - Це цілком нова конструкція - побудована нова чаша, підведені нові комунікації, передбачені системи фільтрації й пом’якшення води. Водограй має світловий та музичний супровід».

Фонтан зроблений за принципом замкнутого циклу – у нього залили 30 кубів води, яка постійно циркулює. За цим же принципом працюють усі фонтани в місті.

За словами міського голови, із запланованого на бульварі вдалося зробити майже все. Допрацюють лише з покриттям на майданчику та зроблять газони на клумбах. В наступному році розпочнуть влаштовувати доріжки від бульвару до вул. Л. Українки.

«Найкраще любити своє місто і свою державу реальними справами, - звернувся до тернополян Сергій Надал. - Минулого року ми відреконструювали візитівку нашого міста – вул. Валову, розпочали реконструкцію Набережної, відбудували фонтани в центрі. В цьому році ці роботи продовжуються – зроблена наступна черга Набережної, реконструкція скверу на вул. Миру. ми даруємо тернополянам оновлений бульвар Д. Галицького. Сподіваюся, що він стане улюбленим місцем відпочинку тернополян. Ми маємо амбіційну ціль – кожного року робити такі об’єкти для міста. Запрошую усіх на відкриття фонтанів у парку «Топільче», яке відбудеться у вівторок, 27 серпня».

Користуючись нагодою, міський голова подякував партнерам – підприємству «Нортон», яке займалося виготовленням та встановленням бруківки та фонтану, підприємству «Спецбуд» компанії «Тернопільбуд», що виконувало будівельні роботи, та соціальному партнеру –«Укрсиббанку», завдяки якому на бульварі з’явився новий дитмайданчик.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 25-27 серпня ...
Наступна новина: "Єнакієвець" підписав ...

КОМЕНТАРІ