Правоохоронці Академії Внутрішніх військ МВС України вітали харків'ян із 70-річчям визволення міста від фашистських загарбників

Правоохоронці Академії Внутрішніх військ МВС України вітали харків'ян із 70-річчям визволення міста від фашистських загарбників

26.08.13 10:33 0 1035
Жителі Харкова святкують 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників. Привітав харків’ян Президент України Віктор Янукович.

«Святкування 70-річчя визволення України та Великої Перемоги має об'єднати український народ навколо спільних досягнень і спільної пам'яті про мільйони жертв Великої Вітчизняної війни», - заявив Президент країни.

Для цього, повідомив Віктор Янукович, на початку поточного року в Луганську стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». « її перейняв Харків, а впродовж року естафету приймуть Сумська, Донецька, Чернігівська, Полтавська, Запорізька, Дніпропетровська, Київська, Черкаська та Житомирська області. 6 листопада ми будемо урочисто відзначати 70-річчя визволення від фашистів столиці України міста Києва», - повідомив Віктор Янукович.

«Переконаний, що всі ми разом гідно вшануємо величний подвиг визволителів, збережемо традиції наших старших поколінь», - зазначив Президент.

Маршовою композицією «Широкая дорога» особовий склад Академії, під керівництвом генерал-лейтенанта Степана Полторака, привітав ветеранів та всіх присутніх гостей свята.

Спеціально для цієї композиції особовий склад Академії оволодів незвичайним стройовим кроком, який має порівняно меншу кількість кроків за хвилину. Таким чином під час проходження курсанти крокували в такт з ритмом маршової композиції.

У проходженні прийняли участь 120 курсантів, з них 6 дівчат та 6 офіцерів, 40 музикантів та 14 барабанщиків.

На свято також були запрошені ветерани навчального закладу разом із членами своїх сімей.

Цього року вперше в Харкові відбувся фестиваль оркестрів. На свято прибули оркестри України, Англії, Молдови, Росії та Туреччини, а також шість оркестрів з Харкова - всього близько 1 тис. чоловік.

ВЗГ та ЗМІ Академії ВВ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ