Двох неповнолітніх хлопчиків вінницька міліція розшукала завдяки небайдужому місцевому жителю

Двох неповнолітніх хлопчиків вінницька міліція розшукала завдяки небайдужому місцевому жителю

26.08.13 10:45 0 953
Два товариша 7 та 8 років з села Мізяківська Слобідка Калинівського району потай від дорослих поїхали на велосипедах в іграшковий магазин в інше село та заблукали.

Зниклих розшукувала уся районна міліція, задіювали службових собак. Дітей знайшли, дякуючи небайдужості калинівчанина, котрий на трасі підібрав малолітніх подорожніх.

Діти зникли ще в обідню пору, батьки хлопчиків шукали їх самотужки і тільки о дев’ятій вечора звернулися по допомогу в міліцію.

Як розповів заступник начальника УМВС Микола Загорулько, на пошуки зниклих хлопчиків було задіяно увесь особовий склад калинівської міліції, на допомогу прибули дві слідчо-оперативні групи з сусіднього Вінницького району, працівники кінологічного центру з службовими собаками.

Правоохоронці провели величезну роботу – прочісували ліс, перевіряли закинуті приміщення, посадки, опитували місцевих жителів.

Маленьких мандрівників біля десятої години вечора побачив на дорозі в напрямку села Рівнинного житель Калинівки Сергій Сорочинський. Він зупинив автомобіль і розпитав хлопчиків, чому вони в такий пізній час одні на дорозі. Діти добиралися додому на одному велосипеді, так як інший зламався. Хоча насправді маленькі подорожуючі їхали в протилежному від дому напрямку. Добре, що дорогою їм трапився небайдужий чоловік, який привіз дітей в районний відділ міліції. Калинівські міліціонери висловили подяку Сергію Сорочинському, адже завдяки його чуйності з малолітніми подорожуючими не трапилося нічого лихого.

Працівники міліції поспілкувалися з хлопчиками, пояснили їм, якими небезпечними можуть бути подорожі без дорослих, та передали батькам.

За інформацією Сектору кримінальної міліції у справах дітей, в цьому році працівники міліції повернули в сім’ї 121 безвісти зниклу дитину. У більшості випадків неповнолітні полишають домівку у пошуках пригод та самостійного життя.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій области
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ