Свободівці Тернополя відзначили річницю Незалежности України

Свободівці Тернополя відзначили річницю Незалежности України

26.08.13 13:13 0 832
24 серпня 2013 року з нагоди Дня Незалежности України біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Тернополі відбувся урочистий мітинг. Участь у відзначенні 22-ї річниці незалежности нашої держави взяли свободівці, представники влади та громадських організацій, а також жителі міста.

" кожен із нас розуміє, що не та є незалежність, про яку ми мріяли, за яку вмирало не одне покоління українців. Ми змушені визнати, що, святкуючи 22-у річницю незалежности, немає українського президента, уряду, парламенту, який би ухвалював закони для українського народу", – наголосив перед присутніми народний депутат України свободівець Михайло Головко.

Українські пісні дарував присутнім хор патріотичної пісні "Заграва".

"Згадуючи про становлення незалежности, варто згадати про вклад Тернополя і тернопільців, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал. – Тут розпочалися одні з перших мітингів у 80-х роках, тут першими піднімалися прапори. Тернопіль один із перших почав позбуватися людоненависницької, чужої нам ідеології. Тут почалися демонтовувати комуністичні пам'ятники і перейменовувати вулиці. І ми будемо продовжувати гордо нести прапор Тернополя, як міста, яке зберігає українські традиції, звичаї, культуру і духовність".

Представники політичних партій та громадських організацій урочисто поклали квіти до пам'ятника Кобзарю та монумента Незалежности.

"Результати соціологічного дослідження свідчать, що половина українців готові відстоювати територіяльну і політичну незалежність зі зброєю руках, – підкреслила заступник голови обласної організації ВО "Свобода" Марія Чашка. – Отож, владі як жалюгідній подобі колишніх "путчистів" треба пам'ятати: якщо вони наважаться здати українську незалежність – економічну, політичну чи територіяльну – проти них повстане щонайменше десяти- , а то й двадцятимільйонна армія українців зі зброєю в руках".

Після завершення урочистостей всі вирушили до пам'ятника Степанові Бандері.

"Ми отримали незалежність,відрізали усі хвости червоної окупації, але ми не змогли до кінця змінити свідомість громадян, – наголосив голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький. – Свідомість бути справжнім українцем, вбити в собі раба, малороса, свідомість сильного борця, національного героя, яким повинен бути кожен українець. Ми отримали територію, і наше завдання – наповнити її українським змістом. Яким він буде – залежить від кожного з нас".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові згоріла автівка
Наступна новина: Микола Романюк нагородив ...

КОМЕНТАРІ