Валерій Чечелашвілі: Майбутнє України - регіональне лідерство

Валерій Чечелашвілі: Майбутнє України - регіональне лідерство

26.08.13 14:46 0 1129
Доля України - бути регіональним лідером, а її євроінтеграція тільки поглибить співпрацю в рамках ГУАМ. Так про майбутнє України в ексклюзивному інтерв'ю БТБ сказав Генеральний секретар ГУАМ, перший посол Грузії в Україні Валерій Чечелашвілі.

Він зазначив, що і на початку 90-х, і зараз Україна багато в чому є прикладом і для Грузії, і для інших держав, які також дотримуються курсу на євроінтеграцію.
Україна - велика європейська держава, з якою неможливо не рахуватися. Україна приречена на те, щоб грати дуже серйозну роль, роль регіонального лідера, в південно-східній Європі. Тому від долі України
тоді, і я б сказав, навіть зараз залежить, якою буде конфігурація міжнародних відносин у цьому регіоні І з цієї точки зору, Україна і її приклад були дуже важливими для нас. Ми з великою радістю і натхненням спостерігали, як Україна стає на ноги і міцніє як національна держава, - зазначив генсек ГУАМ.
На думку Чечелашвілі, підписання угоди про асоціацію з ЄС, що очікується на Вільнюському саміті у листопаді, лише поглибить співпрацю в рамках ГУАМ. Зона вільної торгівлі, утворена країнами ГУАМ
- Грузією, Україною, Азербайджаном та Молдовою, функціонує на тих самих засадах, що і ЄС. Тому євроінтеграція цих країн відкриє нові можливості для співпраці.

Чечелашвілі вважає, що взаємодія на пост-радянскому просторі та асоціація із ЄС - не суперечать одне одному, а є взамємодоповнюючими тенденціями. В майбутньому, прогнозує політик, наша держава разом з іншими країнами ГУАМ сформує новий простір співпраці у
південно-східній Європі.

І дуже важливо в цьому сенсі, що український уряд, українські президенти демонструють послідовність і прихильність цьому європейському курсу це дуже важливо, я думаю, що відповідне підтвердження буде дано і європейським прагненням як Грузії, так і України, на майбутньому саміті Європейського союзу у Вільнюсі, на який ми всі покладаємо дуже великі сподівання, - переконаний Чечелашвілі.

Організація за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) регіональне об'єднання Грузії, України, Азербайджану та Молдови, створене в 1997 році.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ярмоленко: "Те, як Козик ...
Наступна новина: На Львівщині урочисто ...

КОМЕНТАРІ